Inici Destacats Vallbona d’Anoia tindrà l’any vinent els seus primers pressupostos participatius

Vallbona d’Anoia tindrà l’any vinent els seus primers pressupostos participatius

COMPARTIR

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia, des de la regidoria de participació ciutadana, impulsa els Pressupostos Participatius, una línia de treball en polítiques participatives per tal d’implicar a la ciutadania en la presa de decisions sobre quins projectes d’ inversió són prioritaris per al municipi. Per aquest primer any es disposa d’una partida de 10.000 euros.

Abans però de tirar-ho endavant i per tal de garantir la màxima transparència, és necessari que una Comissió , la més representativa possible, s’encarregui de portar a terme un seguiment de tot el procés. Les funcions de la comissió de seguiment són les d’anar validant les fases del procés participatiu, així com les propostes i elements que es posaran a disposició de la població per participar. També ha de ser un altaveu al poble i traspassar el màxim d’informació i eines participatives disponibles als seus veïns/es.

En cas d’estar interessat/da a formar part de la Comissió de Pressupostos Participatius, només cal enviar un correu electrònic a vallbona@diba.cat amb les dades següents: nom i cognoms, edat, barri, telèfon i correu-e, o bé inscriure’s directament a l’Ajuntament. El termini per apuntar-s’hi és fins al 5 d’octubre.

La Comissió dels Pressupostos Participatius estarà formada per 5 membres dels nuclis urbans i disseminats: dos pel nucli antic, un per la urbanització Vallbonica, un per la zona de la Miranda i un per la zona del Pèlag roquer i 4 ciutadans i ciutadanes dels diferents sectors econòmics i socials representatius de Vallbona d’Anoia (un comercial-serveis, un dels joves, un dels avis i un de les entitats).

El regidor de participació ciutadana, Pere Masagué, destaca que per primera vegada els veïns de Vallbona podran fer propostes d’inversió i decidiran quines volen dur a terme. Aquest procés s’emmarca en una voluntat d’implicar a la ciutadania en les preses de decisions executives.

Al llarg d’aquest 2018 es farà la constitució de la comissió, la recollida de propostes i valoració que s’allargarà fins a principis del 2019, i durant el mes de març la població votarà les propostes.

FER UN COMENTARI

*