Inici Societat Vallbona d’Anoia reivindica gestions fetes per a la construcció d’un institut definitiu

Vallbona d’Anoia reivindica gestions fetes per a la construcció d’un institut definitiu

COMPARTIR

L’Ajuntament de Vallbona ha sortit al pas de la reclamació que va fer la setmana passada el grup municipal Participa! #volemunapoblamillor, que a través d’un comunicat exigia al govern de la Pobla de Claramunt que lluités per tenir al municipi l’institut que portava una dècada de forma provisional a Vallbona d’Anoia.

Des de l’Ajuntament vallbonenc reivindiquen que “fa anys” que s’està treballant en els tràmits necessaris per resoldre la situació de provisionalitat de l’institut de Vallbona que en aquests moments està desenvolupant la seva activitat en mòduls.

Aquestes gestions estan “molt avançades”, segons l’Ajuntament, i en la seva darrera fase de tramitació administrativa han consistit en la tramitació de l’aprovació d’una Pla parcial que permetrà a l’Ajuntament adquirir els terrenys necessaris per cedir al Departament d’ensenyament de la Generalitat per construir el nou i definitiu centre educatiu de secundària del municipi.

Aquest Pla parcial, d’iniciativa privada, que comporta en forma de cessió a l’Ajuntament dels terrenys d’equipaments necessaris està en aquests moments en la fase final de la seva tramitació. Ja ha estat aprovat inicialment per part de l’Ajuntament i està pendent de l’aprovació definitiva a la Comissió d’urbanisme de la Catalunya Central de la Generalitat de Catalunya, que ha sol·licitat aclariments i modificacions de l’expedient. Els terrenys estaran ubicats en els terrenys annexos a l’Escola Josep Masclans i permetran tenir concentrats en espais propers l’Escola bressol, l’Escola de primària i l’Institut de secundaria, a més d’estar ubicats en un emplaçament integrat al poble i força propers a l’Estació de Ferrocarrils de La Generalitat, fet que cal considerar atés que l’Institut de Vallbona dona servei a altres municipis de la comarca.

Al mateix temps, l’Ajuntament de Vallbona assegura que manté contacte “directe i freqüent” amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, la darrera reunió entre l’alcaldessa de Vallbona i la Delegada del Departament a la Catalunya Central va mantenir-se a principis d’aquest proppassat mes d’agost i en la mateixa va ser abordat el tema de l’Institut i la situació de la tramitació urbanística per abordar la construcció del nou centre el més aviat possible. En la mateixa reunió van ser també tractades qüestions relacionades amb les necessitats de millores a l’Escola de primària de Vallbona Josep Masclans, en la que l’Ajuntament ha estat ja realitzant millores i en les que es vol continuar amb la col·laboració de l’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament.

FER UN COMENTARI

*