Inici Destacats Vallbona d’Anoia reclama a la Generalitat que garanteixi el servei de pediatria...

Vallbona d’Anoia reclama a la Generalitat que garanteixi el servei de pediatria als Centres d’Atenció Primària

COMPARTIR
Oriol Bosch / ACN

El ple de l’Ajuntament de Vallbona d’Anoia delpassat 25 de febrer va aprovar per unanimitat una moció per garantir del servei de pediatria als Centres d’Atenció Primària (CAP).

Presentada pels grups del municipal del PSC i de CiU, Vallbona insta la Generalitat de Catalunya a realitzar un estudi de totes les regions sanitàries sobre les necessitats de pediatres a l’atenció primària; a establir les accions i un calendari per reposar i dotar de l’especialitat de pediatria els CAPs, d’acord amb el resultat de l’estudi realitzat, i garantint en tot cas l’equitat territorial, convocant les places de metges interns residents necessàries; i deixar de concentrar serveis i facilitar la permanència dels especialistes a l’atenció primària.

La moció explica que la Societat Catalana de Pediatria calcula que a Catalunya falten més de 250 pediatres. L’entitat també alerta que el nombre de jubilacions de pediatres és superior al nombre de nous professionals en formació, mentre que el nombre d’infants ha augmentat de 40.000 a Catalunya, els últims anys. El text assegura que aquesta manca de pediatres a l’atenció primària és generalitzada a tot el territori català i són moltes les plataformes creades per defensar el manteniment de l’especialitat als CAPs.

Vallbona d’Anoia també traslladarà els seus acords al departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, als grups polítics del Parlament de Catalunya, a la Federació de Municipis de Catalunya i a l’Associació Catalana de Municipis.

FER UN COMENTARI

*