Inici Societat Vallbona d’Anoia reclama a Ensenyament la construcció d’un edifici definitiu per a...

Vallbona d’Anoia reclama a Ensenyament la construcció d’un edifici definitiu per a l’institut

COMPARTIR

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia s’ha reunit amb el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central, Antoni Massegú, perquè s’estudiï la construcció d’un nou edifici per al SES Vallbona d’Anoia, centre públic d’educació secundària obligatòria, a l’actual ubicació del camp de futbol de Vallbona. A la reunió es va garantir la continuïtat del centre i es va concloure que Ensenyament valorarà la idoneïtat del terreny proposat pel consistori.

El Departament fins ara havia rebutjat la construcció del nou edifici a l’espai que ara ocupa el camp de futbol de Vallbona. L’obertura fa dos anys d’un centre de secundària a Sant Quintí de Mediona va reduir l’alumnat de l’institut de Vallbona i la Generalitat planteja ara crear un edifici que aculli dues línies per cada nivell d’ESO. L’altra opció que proposa Ensenyament és deixar com a definitius els mòduls i fer-ne una ampliació perquè comptin amb més espai, idea que no agrada a l’equip directiu del centre, que ha recollit en un informe els problemes de deteriorament i les mancances d’aquestes construccions.

Un cop acabada la reunió a l’Ajuntament, els representants del Departament d’Ensenyament van visitar el SES Vallbona d’Anoia acompanyats de la direcció del centre i van rebre una carta de l’AMPA en què hi exposa la visió de pares i mares a favor de la construcció d’un edifici definitiu per a l’institut.

A la trobada amb el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central hi van assistir l’alcaldessa de Vallbona Maribel Ferrer, el regidor d’ensenyament Franscisco Corral, l’inspector d’ensenyament de la zona Anoia sud Jordi Gonzàlez, la directora del SES Vallbona Pilar Rodríguez, la secretària de l’institut Mireia Domínguez i la coordinadora i planificadora escolar Anna Torruella.

El SES Vallbona d’Anoia va néixer el curs 2008-2009 en un edifici provisional, amb cinc mòduls que havien d’acollir l’activitat educativa de 1r a 3r d’ESO, a l’espera que es resolguessin tramitacions pendents i es pogués construir l’edifici definitiu en uns terrenys a tocar del centre. L’estimació va ser que el centre funcionaria amb mòduls durant uns 4 o 5 cursos, però actualment ja ha arribat als 10. El curs següent l’institut acollia alumnes de Vallbona, la Pobla de Claramunt, Cabrera d’Anoia i Mediona i es van afegir dos mòduls més.

FER UN COMENTARI

*