Inici Societat Vallbona d’Anoia obre el termini per presentar propostes al Pressupost Participatiu

Vallbona d’Anoia obre el termini per presentar propostes al Pressupost Participatiu

COMPARTIR

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia ha posat en marxa per primera vegada un procés participatiu perquè els veïns i veïnes proposin dos projectes d’interès comú per al poble. Així, l’ens local ha enviat a totes les llars uns formularis perquè els interessats puguin omplir amb les seves propostes. Cada formulari permet presentar dos projectes i es poden omplir tants formularis com es desitgin. Les butlletes omplertes poden presentar-se presencialment a l’Ajuntament o bé a través del correu electrònic vilamajosm@diba.cat El termini de presentació de formularis és fins al 20 de desembre.

Les propostes han de ser competència municipal, han de ser inversions, han de ser sostenibles, han de ser respectuoses amb els criteris d’inclusió, equitat i drets humans. D’altra banda, els projectes proposats han de donar resposta a necessitats concretes, han de complir la normativa i han de ser avaluables econòmicament i que no superin la partida pressupostària destinada. En aquest cas, l’import destinat seran 10.000 euros, per tant, cada una de les propostes no pot superar els 5.000 euros.

Totes les persones majors de 16 anys veïnes i veïns del municipi poden participar i també aquelles que no sent veïnes tinguin algun interès directe amb el poble. Els serveis tècnics municipals estan a la disposició de totes aquelles persones que tinguin un dubte o necessitin l’ajuda d’un professional a l’hora de formular la seva proposta. Així es pot demanar una cita prèvia a través del telèfon 937 718 002 o pel correu electrònic vilamajosm@diba.cat.
Per a l’ocasió s’ha creat una comissió ciutadana de seguiment de pressupostos participatius que està integrada pels veïns i veïnes: Pau Ter, Maria del Mar Casas, Xavier Vidal, Jose López, Susanna Teixidó i Josep Anton Balsells. Per a contactar amb ells es pot fer a través del correu: comissioparticipativavallbona@gmail.com

Aquest procés participatiu està organitzat per l’Ajuntament de Vallbona i compta amb la col·laboració directa del Consell Comarcal de l’Anoia i la Diputació de Barcelona que els acompanyarà durant tot el procés.

El regidor de governació, Pere Masagué, mostrava la seva satisfacció en la posada en marxa d’aquest procés ja que, “és una eina de transparència i que alhora ens permet la construcció del municipi a partir de la implicació i participació de tots els veïns i veïnes.”

FER UN COMENTARI

*