Inici Cultura Vallbona d’Anoia va liderar l’ús del Bibliobus durant el 2017

Vallbona d’Anoia va liderar l’ús del Bibliobus durant el 2017

COMPARTIR

Els veïns de Vallbona d’Anoia van demanar en préstec 2.587 documents del Bibliobús Montserrat durant el 2017. Això suposa un 15% del total de préstecs registrats a tots els municipis que compten amb aquest servei a l’Anoia i fan d’aquest municipi el lloc on més documents s’han prestat al llarg de l’any passat.

Són dades de la Memòria 2017 del Bibliobús Montserrat, que conclou que Vallbona d’Anoia destaca juntament a Sant Martí de Tous i Òdena en dades d’ús elevades. El document analitza que tot i tenir unes realitats com a municipis molt diverses, els tres coincideixen en tenir servei de bibliobús amb periodicitat setmanal. L’informe també apunta com a motius que expliquen aquestes xifres la implicació de l’escola, entitats i l’Ajuntament, la proximitat a altres equipaments bibliotecaris, la promoció del servei des de l’Ajuntament o el nivell cultural.

El municipi amb la mitjana de documents prestats per parada més elevada és Cabrera d’Anoia (77) amb 1.364 habitants i servei quinzenal, seguides per La Llacuna (67) amb 863 habitants i servei quinzenal i Vallbona d’Anoia (63) amb 1.412 habitants i servei setmanal.

A banda del servei de préstec, durant el 2017 el Bibliobús Montserrat ha programat als diferents municipis 29 representacions d’arts escèniques i tallers per a diferents segments d’edat que han aplegat més de 2.000 espectadors.

L’objectiu del Bibliobús Montserrat és oferir un servei de lectura pública de qualitat a tots els habitants i entitats dels municipis. El tracte personalitzat, l’adequació dels serveis i el fons a la demanda dels usuaris són els puntals del servei. Des del 1998 ofereix aquest servei de lectura pública a 13 nuclis de població en 12 municipis d’entre 300 a 3.000 habitants, de les comarques de l’Anoia i l’Alt Penedès. La Diputació de Barcelona és qui gestiona el Bibliobús amb el suport de la Biblioteca Central d’Igualada i dels municipis als quals dona servei, que a l’Anoia són Cabrera d’Anoia, Carme, Castellolí, Copons, Jorba, la Beguda Alta (Masquefa), la Llacuna, Òdena, St. Martí Sesgueioles. St. Martí de Tous, la Torre de Claramunt i Vallbona d’Anoia.

FER UN COMENTARI

*