Inici Societat Vallbona d’Anoia impulsa el seu Pla local de joventut

Vallbona d’Anoia impulsa el seu Pla local de joventut

COMPARTIR

Vallbona d’Anoia ha impulsat el tercer Pla local de joventut per als propers tres anys (2017-2020), malgrat que el municipi no estaria obligat a elaborar-lo pel seu nombre d’habitants. El pla és la conseqüència del treball que el municipi ha fet en polítiques de joventut, vinculat a les característiques de les dinàmiques comunitàries i a l’aposta política local i comarcal en aquest àmbit.

El Pla local de joventut, que ha tingut en compte les propostes dels joves a través d’un procés participatiu, estarà estructurat en tres eixos: Referència juvenil, que busca la consolidació de la informació, la dinamització juvenil del municipi, la comunicació amb els joves i la coordinació amb els diferents agents educatius amb els que el Servei Municipal de joventut treballa amb xarxa; Emancipa’t, que farà un acompanyament i assessorament en temes de formació, ocupació i salut, a banda de donar a conèixer l’Espai Jove i la promoció d’activitats i formacions relacionades en aquests tres àmbits. I Participació i arrelament, que oferirà espais i assessorament en temes de voluntariat, associacions i entitats i fomentarà les iniciatives juvenils i la participació en les polítiques de joventut del municipi. En aquest sentit, en breu sortirà la nova programació d’activitats per joves de més de 18 anys.

Des de 2009, arran d’un primer conveni amb el Consell Comarcal de l’Anoia, Vallbona compta amb una persona tècnica de joventut compartida. El primer Pla local de joventut (2009-2011) d’aquell any va ser el resultat d’un primer estudi de la realitat juvenil del municipi i va aconseguir impulsar polítiques locals en aquesta àrea. El segon Pla local (2012-2015) va permetre continuar amb aquesta tasca, fet per i amb els joves de Vallbona d’Anoia. Entre les novetats del nou Pla Local de Joventut hi ha la d’impulsar la participació juvenil creant un òrgan anomenat Lobby Jove, que estaria format per joves que promoguin projectes, activitats juvenils, i espais adequats pels joves.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*