Inici Destacats Vallbona d’Anoia estrena tres propostes turístiques

Vallbona d’Anoia estrena tres propostes turístiques

COMPARTIR

La vila anoienca estrena Vallbona parada i fonda, L’or dolç de Vallbona i Vallbona de cap a peus, tres paquets turístics amb reserva prèvia per conèixer Vallbona com mai abans s’havia vist i amplien el ventall de propostes iniciada amb la visita guiada regular que cada quart diumenge de mes ofereix Anoia Patrimoni

Vallbona d’Anoia inaugura tres paquets turístics amb els què conèixer el passat hostaler i històric de la vila, tastar el “vi de mel”, autèntic aiguamel produït en terra d’antics d’apicultors i descobrir la gastronomia del territori de la mà de restauradors locals. Amb la iniciativa cultural Anoia Patrimoni, la producció artesanal del celler D’melis i la gastronomia de la Fonda Saumell, Vallbona d’Anoia ofereix Vallbona parada i fonda, L’or dolç de Vallbona i Vallbona de cap a peus, tres propostes turístiques per conèixer el poble com mai abans s’havia vist.

De la mà d’Anoia Patrimoni es recorreran antigues finques que amaguen part del patrimoni material i històric de Vallbona, com Cal Vallès, Cal Pons, Cal Mora o la Fonda Simón, entre altres, alhora que es coneixeran personatges singulars com Montserrat Poch, un dels bandolers més coneguts de la zona que feia dels voltants de Vallbona, un dels recorreguts més perillosos del camí Ral.

Amb la visita i tast d’aiguamels al celler D’melis es tindrà l’oportunitat única de tastar un autèntic “vi de mel” i descobrir els secrets de la producció d’un dels beuratges més antics de la nostra cultura i que el temps va anar arraconant en l’oblit fins que la posada en valor de l’artesania i els processos de fermentació l’han tornat a posar en boca de tothom.

I amb els fogons de la Fonda Saumell es podran tastar receptes pròpies i típiques de la zona i conèixer la gastronomia local que beu de la tradició hostalera per a antics comerciants, traginers i viatgers que temps enrere feien estada i repòs a la vila de l’antic camí reial.

Les propostes Vallbona parada i fonda i Vallbona de cap a peus, els dos paquets amb visita guiada, tast d’aiguamel i àpat a la Fonda Saumell com a cloenda es podran fer de dilluns a divendres sense límit d’inscrits i durant els caps de setmana i festius, en grups de mínim 10 persones. Amb Vallbona de cap a peus s’inclourà també, una ampolla d’aiguamel dolç. L’opció L’or dolç de Vallbona, amb visita guiada i tast del “vi de mel” es podrà fer qualsevol dia de l’any sense límit d’inscrits.

Els tres paquets turístics compten amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Vallbona d’Anoia i es poden reservar a través del telèfon i el correu de contacte d’Anoia Patrimoni.

Les visites guiades regulars a Vallbona d’Anoia passen a fer-se cada quart diumenge de mes

Finalment, les visites guiades regulars d’Anoia Patrimoni per conèixer la història de Vallbona, la formació de la vila, les principals activitats productives i els personatges més destacats del seu passat passen a fer-se cada quart diumenge de mes. Els mesos d’estiu, d’agost a setembre seran a les 11h, mentre que la resta de l’any tindran lloc a les 12h.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*