Inici Festes Vallbona d’Anoia continua gaudint de les Festes del Roser

Vallbona d’Anoia continua gaudint de les Festes del Roser

COMPARTIR

[swf object]Vallbona d’Anoia continua gaudint aquest diumenge de les Festes del Roser amb la mirada posada en el dia gran de la festa, dilluns, quan es celebrarà el tradicional Treure Ball (18:30) i el Ball de gala (22:30). Prèviament, al matí (11:00) s’haurà fet la recollida de les administradores, la missa concelebrada i la processó.

Els actes de les Festes del Roser es van iniciar divendres amb la inauguració de l’exposició dels treballs dels tallers de patchwork, puntes de coixí i restauració de mobles. Desenes de veïns van [swf object]poder veure, també, els cartells participants al concurs celebrat per escollir la portada del programa de les Festes del Roser d’enguany. L’alcalde Romà Casanovas va ser l’encarregat de donar la benvinguda als assistents i desitjar-los unes bones Festes del Roser.
El grup G7 Quartet Jazz va ser l’encarregat de posar música a la nit de divendres amb un cafè concert a la sala d’exposicions.

L’endemà dissabte els carrers del centre de Vallbona es van omplir amb les parades de la 18a edició de la Fira de botiguers i artesans. A l[Img #7331]a plaça de l’església les protagonistes van ser les entitats del municipi. L’ADF, el Cau Agrupament Josep Masclans, els Falcons de Vallbona, el Casal de la Gent Gran, els Diables de Vallbona o Vallbona Solidària van aprofitar la trobada per donar a conèixer les seves activitats i, en alguns casos, recaptar fons amb la venda de samarretes o productes d’allò més diversos.

Dissabte al matí es va celebrar també la novena edició de la trobada d’intercanvi de sobrets de [Img #7332]sucre. Aquests dies, a més, els bars i restaurants de Vallbona d’Anoia ofereixen uns sobres commemoratius de les Festes del Roser d’enguany. Tot i que la pluja va acabar respectant tots aquest actes, la 16a edició de la trobada de puntaires es va traslladar a la sala d’actes municipal. Així, més d’una seixantena de puntaires van elaborar les seves peces sota l’atenta mirada dels veïns, que es van apropar per veure com mica en mica es formaven els patrons [Img #7333]cuidadosament puntejats per les participants a la trobada.  

A la tarda, el parc infantil previst a l’exterior també es va traslladar a cobert, en aquest cas al pavelló. Els més petits van poder gaudir d’inflables i d’un trenet. A la sala d’exposicions es va donar el tret de sortida a un dels actes més significatius d’aquestes festes, la mostra dedicada al mestre Josep Masclans, que va donar classes al municipi entre 1921 i 1939 deixant-hi una gran empremta [Img #7334]per la seva tasca no només pedagògica sinó també humana, cultural i social.

A més de documentació del propi Masclans, la mostra recull imatges de l’època que mostren instantànies de la vida social, cultural i econòmica de la Vallbona dels anys 20 i 30. Els visitants, sobretot els de més edat, rememoraven gent i paisatges intentant identificar algú conegut entre els quadres que mostraven les diferents promocions que van passar per les [Img #7335]classes de Masclans a l’escola de Vallbona.

La mostra dóna a conèixer documentació diversa que durant anys va conservar i classificar un dels seus exalumnes, Francisco Vilarrubí. Precisament, aquest diumenge es fa l’acte de donació d’aquest fons documental a l’Arxiu Municipal de Vallbona, que es farà càrrec de la seva preservació i divulgació.

El correfoc, a càrrec del Grup de Diables de Vallbona i dels diables i bruixes del Riberal –Catalunya Nord- Aire Nou de Bao, va omplir de foc els carrers Vallbona. L’arrencada del correfoc va escenificar com un banquer reparteix diners alegrement per, després, començar a robar als ciutadans. És en aquest moment que els diables apareixen per emportar-se’l i iniciar la festa del foc.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*