Inici Societat Vallbona d’Anoia constitueix el seu primer Consell d’Infants

Vallbona d’Anoia constitueix el seu primer Consell d’Infants

COMPARTIR

Els nens i nenes de 10 i 11 anys de Vallbona d’Anoia, juntament amb l’Ajuntament i amb el suport de l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal de l’Anoia, han posat en marxa la creació i constitució del Consell d’Infants de Vallbona d’Anoia. Aquest projecte és un treball d’educació en valors i de participació ciutadana, amb l’objectiu de fer efectius els drets d’infants i adolescents i, especialment, el dret de participació i el valor de compromís cívic de treballar pel bé comú. Les funcions del Consell d’Infants són conèixer, observar, valorar, opinar, denunciar, reivindicar, proposar, dissenyar….. en tots aquells temes relacionats amb el poble i amb els infants.

Els nois i noies participants aprenen el valor de la democràcia i la participació amb el diàleg i el debat sobre els temes que tracten, en relació amb el municipi i amb els interessos i necessitats d’infants i adolescents. La dinàmica dels representants del Consell d’Infants és assistir durant dos anys a les sessions del consell que tindran lloc un mínim d’un cop al mes, fora de l’horari lectiu.

Coincidint amb el Dia Mundial dels Infants que se celebra el pròxim diumenge 20 de novembre, Vallbona d’Anoia organitzarà un acte de constitució del Consell d’Infants, un òrgan que s’estrena per primera vegada al municipi. La cita serà el dilluns dia 21 a les 17:30h a la sala Jaume Calveras a la planta baixa de  l’Ajuntament, on després hi haurà un berenar per als infants i les seves famílies. L’acte anirà a càrrec de l’alcaldessa Meritxell Baqué i la tècnica de joventut del Consell Comarcal que són qui han liderat el projecte, i també hi estan convidats la resta de regidors del consistori, ja que és un projecte aprovat per ple per majoria absoluta i  es farà entrega d’un diploma a tots els nens i nenes que formen part del Consell d’Infants.

L’equip de govern del municipi mostra la seva satisfacció en haver constituït aquest òrgan de participació de i per als nens i nenes i ha explicat que “ es tracta d’un observatori del poble, on a partir de la mirada i de l’alçada dels nens i les nenes podem detectar aquells aspectes i temes millorables del municipi que passen desapercebuts pels adults”. Es tracta d’un espai de participació, on els nens i les nenes poden exercir els seus drets civils com a ciutadans, en els temes que estan relacionats directament amb ells”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*