Inici Economia La fibra òptica arriba a Vallbona d’Anoia, Capellades, Clariana i La Torre...

La fibra òptica arriba a Vallbona d’Anoia, Capellades, Clariana i La Torre de Claramunt

COMPARTIR

Iguana segueix avançant a bon ritme el desplegament de la seva pròpia xarxa de fibra òptica per la comarca de l’Anoia i oferint connexions a Internet d’alta qualitat i d’un ample de banda de 1000/300 Mbps a diferents municipis de la comarca, així com serveis combinats que també inclouen línia de telefonia fixa i línies mòbils. L’operador de telecomunicacions ja ha començat el desplegament a Vallbona d’Anoia i començarà en breu el de la Torre de Claramunt, Clariana i Capellades. A Capellades, Iguana ja ha instal·lat tot l’equipament tècnic necessari i ha muntat la infraestructura de capçalera per poder donar servei al propi municipi i també a La Torre de Claramunt. Des de la central de Capellades s’està fent el desplegament de Vallbona d’Anoia i es farà el de La Torre de Claramunt.

A La Torre de Claramunt, Iguana farà arribar la fibra òptica a La Torre Baixa, la Torre Alta, Camaró, La Rata, Pinedes de l’Armengol i Vilanova d’Espoia, i el Xaró, que també té una part al terme municipal de la Pobla de Claramunt.

Les primeres altes a Vallbona d’Anoia i a Clariana està previst que es puguin començar a tramitar a principis d’any tant per a empreses com per a particulars. I abans de primavera es podran començar a connectar els primers habitatges i negocis de La Torre de Claramunt i Capellades. Tot i així, aquelles persones que estiguin interessades en els serveis que ofereix Iguana ja poden contactar amb l’operador a través de dels telèfon d’atenció al client i de la pàgina web i se’ls avisarà quan el seu domicili estigui en cobertura de fibra òptica.

Propers municipis amb fibra òptica d’Iguana

D’altra banda, durant el primer trimestre del 2019 Iguana també farà arribar la fibra òptica a Cabrera d’Anoia (incloent el Castell de Cabrera) i durant l’any vinent també es donarà servei a Castellolí i Copons. Simultàniament Iguana segueix desplegant el terme municipal de Masquefa.

Tots aquests nuclis de població amb xarxa de fibra òptica pròpia d’Iguana se sumen als que ja tenen cobertura: la totalitat d’Igualada, Sant Martí de Tous, Jorba, gran part de Masquefa i els nuclis de Coll del Guix, la Mallola i El Saió a Santa Margarida de Montbui.

Aquesta important inversió es fa amb fons propis d’Iguana que inverteix al territori i també amb una part de fons FEDER de la Unió Europea destinats a fer arribar connexió d’alta qualitat a indrets on hi ha greus dèficits de connectivitat a Internet.

Iguana és un operador de telecomunicacions amb seus a Igualada i a Masquefa que desplega la seva pròpia xarxa de fibra òptica i de radioenllaç i que ofereix serveis d’Internet, telefonia mòbil i telefonia fixa tant a empreses com a particulars.

 

FER UN COMENTARI

*