Inici Societat El vacunòdrom de l’Escorxador d’Igualada redueix espai i franges després d’administrar més...

El vacunòdrom de l’Escorxador d’Igualada redueix espai i franges després d’administrar més de 80.000 dosis

COMPARTIR

El Departament de Salut comença a tot Catalunya la vacunació intensiva de proximitat per arribar al màxim de població que encara no s’ha immunitzat. A la Regió Sanitària Catalunya Central aquesta nova estratègia es comença a aplicar aquesta mateixa setmana amb la reorganització dels punts de vacunació poblacionals que han centralitzat bona part de la vacunació massiva, com és el cas del recinte de l’Escorxador d’Igualada.

L’espai va obrir a principis del mes de març per facilitar l’accés a la vacuna tant en la reserva de cites com d’accessibilitat i agilitat en l’administració de la vacuna i des de llavors s’han administrat 81.847 dosis de vacunes contra la Covid-19.

Donat que ja s’ha assolit el 70,67% de la població de l’Anoia amb la pauta completa, ara la campanya enceta una nova etapa, en la qual es concentrarà la vacunació en els centres d’atenció primària o en els locals habilitats per aquesta finalitat en diferents municipis.

Així, aquest dijous començarà la nova reorientació de la vacunació amb la reorganització dels punts de vacunació massius. La gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central Imma Cervós, assenyala que “es tracta de ser àgils en la resposta i davant una nova necessitat, adeqüem els nostres recursos. Entrem en una nova fase on volem augmentar la cobertura vacunal amb estratègies que aproximin la vacuna als col·lectius que encara no se l’han posada”.

En el cas d’Igualada, l’Escorxador continuarà obert com a punt de vacunació, però ho farà en un espai molt més petit i amb els següents horaris:

· Setmana del 4/10: Dimarts i divendres a la tarda de 13 a 20h.

· Setmana de l’11/10: Dimecres i divendres tarda de 13 a 20h.

Ara bé, per a l’administració de la vacuna cal demanar hora als centres d’atenció primària, de manera que es doni garantia de concentrar les vacunacions en aquestes franges i també obrir vials en funció de les dosis agendades, de manera que no es perdi cap vacuna.

Vacunació de 3a dosi a residències de gent gran

Aquesta setmana s’enllesteix la campanya de terceres dosis a residències geriàtriques. Com a mínim s’ha administrat la part més important i a tota la regió s’han posat fins a dia d’avui prop de 4.000 dosis en 84 residències de la regió central. Fins a divendres es preveu haver completat la vacunació en els residents que ja portaven les dues dosis. Per completar la campanya a persones institucionalitzades els equips mòbils hauran de continuar unes setmanes més perquè s’han administrat també primeres dosis en aquesta fase de vacunació a les residències.

FER UN COMENTARI

*