Inici Destacats Els professionals del Consorci Sanitari de l’Anoia vacunats per la grip dobla...

Els professionals del Consorci Sanitari de l’Anoia vacunats per la grip dobla la mitjana catalana

COMPARTIR

Els professionals sanitaris tenen un risc més gran de contraure la grip ja que atenen molts pacients que la presenten durant l’epidèmia anual. Vacunar-se protegeix al professional, a la seva família, i als pacients. Els professionals sanitaris tenen un paper clau en la lluita contra la grip i les seves complicacions, i també en la resta de malalties de les quals es recomana vacunar-se.

Així de categòrica és l’afirmació dels professionals de la salut quan han posat en comú en qualsevol fòrum de debat sobre les vacunacions amb el personal que tracta amb malalts.

Sensible a aquesta qüestió, el Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA), cada any intenta potenciar i sensibilitzar el seu personal de la necessitat de la vacunació.

Els índex de vacunació del personal del CSA sempre ha anat per sobre de la mitja dels centres sanitaris, amb un augment progressiu cada any. La cobertura del personal vacunat del Consorci Sanitari de l’Anoia va arribar al 43,1% l’any 2017, prop del doble de la mitjana de l’índex general de vacunació del personal dels centres sanitaris, que l’any passat va ser del 23,2%.

En el darrer any, el CSA s’ha situat en el tercer centre amb més índex de vacunació de Catalunya. S’han vacunat, al 2017, un total de 406 persones de les quals 361 eren personal propi i 45 personal extern subcontractat (neteja, cuina, manteniment, etc..)

A més de la campanya de sensibilització, informació i formació als seus professionals i estudiants, ja sigui en pràctiques o residents, el CSA ha impulsat cada any una donació a una organització no governamental (ONG) que estigui vinculada amb algun professional propi. Encara que la donació sigui gairebé simbòlica (1 euro per vacuna) això ha motivat a força professionals.

Així, l’any 2015 es va fer la donació a la ONG “Petit Món” en solidaritat amb les víctimes del terratrèmol d’aquell any. D’altra banda, l’any 2016 es va fer el donatiu a la Fundació Salut i Societat Sense Fronteres del Txad i enguany ha estat el torn de la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i etiologies similars (FEPCCCAT).

El passat dia 27 d’abril va tenir lloc l’entrega del donatiu a la presidenta de la FEPCCAT, la Sra. Mª Mercè Batlle, que acompanyada del tècnic de comunicació de l’entitat, Xavier Franch, van poder compartir opinions amb directius i responsables del grup de vacunació de la grip del CSA. Tots els presents van emplaçar-se a celebrar, durant el darrer trimestre de l’any, una sessió a l’Hospital d’Igualada per a visibilitzar les persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars, presentar la federació i explicar els seus projectes i les entitats que en formen part. Amb la jornada, es buscarà informar al conjunt de la població de l’Anoia sobre els recursos, suports i ajuts a què poden accedir les persones amb paràlisi cerebral i les seves famílies.

FER UN COMENTARI

*