Inici Destacats Els usuaris del servei d’assessorament laboral de CCOO a l’Anoia creixen un...

Els usuaris del servei d’assessorament laboral de CCOO a l’Anoia creixen un 22%

COMPARTIR

Les consultes rebudes pel servei d’assessorament laboral de CCOO Anoia han experimentat durant l’any 2021 un creixement global respecte el 2020.

Es tracta d’una de les principals necessitats que demanden els treballadors i les treballadores de la comarca que s’apropen als locals de CCOO. Aquesta activitat es consolida com una de les eines d’intervenció fonamentals del sindicat, tant en el mercat de treball com en la gestió de serveis públics laborals.

Durant 2021 es van atendre a 517 persones al local sindical de CCOO d’Igualada. Això significa un fort increment d’un 22,22% respecte les persones ateses l’any 2020. Els principals motius de consulta han estat els següents:

o Prestacions Seguretat Social (IT, jubilacions, invalidesa) : 36,35%

o Inaplicació de conveni: 16,37%

o Càlculs (quitances, hores extres, etc…): 11,70%

o Atur: 12,09%

o Acomiadaments: 5,65%

o Salaris: 3,31%

o Altres (sancions, salut laboral, contractació, etc..) : 14,53%

Per sectors d’activitat, la majoria d’assessoraments s’han distribuït així:

o Empreses de serveis i neteja: 14,21%

o Indústries metal·lúrgiques i químiques: 14,07%

o Comerç: 13,23%

o Hosteleria i turisme: 10,42%

o Transport per carretera: 7,31%

o Sanitat privada: 5,21%

Cal destacar l’elevat nombre de consultes relacionades amb els neteja i serveis, superant a altres sectors de major pes relatiu a aquest territori. Es tracta d’un primer indicador de concentració de problemes de precarietat laboral, el que afecta especialment a dones treballadores.

El 76,71% dels treballadors/es que fan servir l’assessorament són persones afiliades a CCOO, amb una valoració molt positiva per part seva. De la resta d’usuaris/àries, la meitat acaba afiliant-se al sindicat. Tot plegat mostra la bona capacitat i el compromís dels tècnics i sindicalistes que atenen aquest important servei, obert a tothom.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*