Inici Societat La Unitat de Fractura Osteoporòtica de l’Anoia s’incorpora a un projecte internacional

La Unitat de Fractura Osteoporòtica de l’Anoia s’incorpora a un projecte internacional

COMPARTIR

La FLS (“Fracture Liaison Service”) Anoia, coneguda com la Unitat de Fractura Osteoporòtica de l’Anoia, com un agent clau en osteoporosi a Espanya, ha estat seleccionada per formar part d’un programa de tutoria que donarà suport a la implementació i la sostenibilitat de les Unitats de Fractura (FLS), i altres tipus de serveis d’Atenció Post fractura osteoporòtica a nivell d’Espanya, dins del marc de la iniciativa Capture the Fracture® Partnership (CTF-P).

Capture the Fracture® Parternship (CTF-P) és una iniciativa mundial que té la missió d’accelerar la implantació de models coordinats d’atenció per a la prevenció secundària de fractures. Aquesta iniciativa mundial pretén involucrar a les principals parts interessades i a les coalicions existents, oferir un full de ruta política, desenvolupar recursos de suport i solucions digitals. Un altre component fonamental és la tutoria.

El programa de tutoria té com a objectiu crear una comunitat de tutors amb els coneixements, les habilitats, la competència i el rendiment per donar suport a l’inici i la sostenibilitat de les Unitats de Fractura (FLS).

Als mentors se’ls ofereixen formació en línia, seguides de sessions periòdiques de suport. Formarà part d’un equip d’experts en Unitats de Fractura (FLS), compartint els seus coneixements i experiència per donar suport a la posada en marxa de nous serveis i guiar els existents perquè siguin més eficaços.

La FLS Anoia ha estat identificat com a potencial mentor per a aquest programa específic, ja que compta amb les habilitats i l’experiència necessàries.

En acceptar la invitació, la FLS Anoia s’ha convertit en un dels 6 mentors que la IOF “International Osteoporosi Fundation” -IOF- està formant a Espanya.

La FLS Anoia, coneguda com la Unitat de Fractura Osteoporòtica de l’Anoia, conformada pel Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA), la Fundació Sanitària Sant Josep (FSSJ) i l’Institut Català de la Salut (ICS), ha estat guardonada, per dos anys consecutius (2019 i 2020) amb el prestigiós Premi “Best In Class” -“BIC”- que concedeix Gaceta Mèdica i la Càtedra d’Innovació i Gestió Sanitària de la Universitat “Rey Juan Carlos”. La FLS Anoia, en aquesta darrera edició (XV) dels Premis BIC havia concorregut dins l’apartat de Fractura per Fragilitat. Edició que va comptar amb la participació de més de 90 Hospitals amb un total de 300 Serveis Especialitzats a nivell de l’Estat Espanyol.

El servei suposa un model transversal i multiprofessional capaç d’oferir els millors resultats en el tractament i prevenció de les fractures per fragilitat. El passat 2 de Juliol, tot coincidint amb la notícia del Capture the Fracture® Partnership, s’ha fet difusió de la Guia de Pràctica Clínica FLS Anoia i del seu format curt preguntes freqüents (FAQS) als professionals dels CAP de l’Anoia. La difusió s’ha fet en línia i ha estat portada a terme per Maria del Mar Casanovas (Àrea de Farmàcia de l’ICS), Dra. Maria José García (MFyC ICS), Maria Teresa Salgado (Fisioteràpia FSSJ), Dr. Andrés Gamboa (Geriatria CSA) i Dr. Enric Duaso (Geriatria CSA)

FER UN COMENTARI

*