Inici Societat Unió de Pagesos demana que els tractors puguin circular per la C-15...

Unió de Pagesos demana que els tractors puguin circular per la C-15 el temps de collita i mentre durin les obres

COMPARTIR

Unió de Pagesos tornarà a demanar l’autorització del departament de Territori i Sostenibilitat perquè puguin circular tractors per la C-15 entre Igualada i Puigdàlber (Alt Penedès), en els dos sentits, coincidint amb els mesos de la collita de cereal i la verema, entre juny i octubre. En aquest sentit, pel fet que falten poques setmanes per la sega del cereal, el sindicat té prevista una reunió amb els responsables de Carreteres per demanar informació de les obres que s’estan fent actualment a la C-15 per ampliar un carril, per la possible afectació que tindria això en les vies de servei i el pas de tractors. Unió de Pagesos demana que, en qualsevol cas, els tractors hi tinguin garantit el pas en aquest període, i lamenta no haver estat informada del començament de les obres, com havien acordat amb l’Administració.

El sindicat ha denunciat reiteradament, en els últims anys, que la prohibició del pas de tractors per la C-15 suposa més temps de trajecte per a la pagesia, i més risc, perquè en molts casos s’ha de circular per carreteres estretes, amb revolts pronunciats i poca visibilitat. A més, les vies alternatives passen per dins dels nuclis urbans dels municipis.

Unió de Pagesos va reclamar, en les al·legacions al projecte de millora general i condicionament de la C-15, al 2019, que les obres d’aquesta carretera tinguin en compte que hi puguin circular els tractors i vehicles agraris en tots els trams. El sindicat proposa millores en els trams de la via de servei on actualment hi ha problemes per a la circulació dels tractors.

Cal recordar que Unió de Pagesos va posar en marxa la campanya «No ens barreu el pas» el 2013 per reclamar la circulació dels tractors per les noves infraestructures en les èpoques de collita.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*