Inici Societat Unió de Pagesos demana que els tractors puguin circular per la C-15...

Unió de Pagesos demana que els tractors puguin circular per la C-15 durant els mesos de sega i verema

COMPARTIR

Unió de Pagesos ha demanat al Departament de Territori i Sostenibilitat que autoritzi la circulació de tractors i maquinària agrícola durant l’època de sega i verema en els trams de la carretera C-15 on no hi ha vials de servei o els que hi ha no són adequats. El sindicat reclama aquesta mesura excepcional per al període entre l’1 juny i el 20 d’octubre en el tram de carretera que va des de Puigdàlber fins a Igualada, alhora que demana a la societat concessionària de l’Eix Diagonal que senyalitzi adequadament la via per tal de poder circular-hi.

En les al·legacions al projecte de millora general i condicionament de la C-15 presentades el gener del 2019, Unió de Pagesos va reclamar que les obres d’aquesta carretera tinguin en compte que hi puguin circular els tractors i vehicles agraris en tots els trams. Per això, el sindicat va proposar millores en els punts de la via de servei on ara hi ha problemes per a la circulació dels tractors, com és el cas del tram entre Sant Pere Riudebitlles (Alt Penedès) i Capellades, on per l’orografia del terreny no hi pot haver via de servei. Unió de Pagesos va proposar vies alternatives que el projecte ha de millorar per fer-hi viable la circulació amb vehicles agrícoles.

En aquest sentit, el director general d’Infraestructures de Mobilitat va comunicar el 25 de març que aquest departament encarregarà un estudi específic per solucionar als problemes de viabilitat dels vehicles agrícoles i maquinària al voltant de la carreta C-15, i va manifestar la voluntat que aquest projecte sigui redactat amb la participació de tots els col·lectius afectats. El sindicat, que havia reclamat una solució definitiva, ja ha fet arribar a Territori la seva disposició a participar-hi i li demana que no es demori per tal de donar una solució definitiva a la viabilitat de la zona.

Des de fa anys, el sindicat reclama a l’inici de cada temporada de sega i verema que s’habiliti un permís excepcional per a tractors i maquinària agrícola per circular per aquesta carretera, a l’espera d’una solució definitiva que doni resposta als agricultors afectats.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*