Inici Destacats Unió de Pagesos considera un ‘bolet’ el projecte de Can Morera i...

Unió de Pagesos considera un ‘bolet’ el projecte de Can Morera i exigeix ‘planificació amb majúscules’

COMPARTIR

Representants d’Unió de Pagesos de l´Anoia, juntament amb els d’Agricultura a la comarca i a la Catalunya Central, van reunir-se amb el responsable de la modificació del Pla director urbanístic de la Conca Òdena, Josep Armengol, subdirector general d’Acció Territorial i de l’Hàbitat Urbà. L’objectiu de la trobada era, d’una banda, conèixer de primera mà l’estat del projecte de polígon de Can Morera a Òdena, l’abast i la tramitació; i de l’altra, exposar el posicionament del sindicat Unió de Pagesos sobre aquest projecte.

L’argumentari bàsic defensat per Unió de Pagesos se sustenta en bona part en el que fa seu el mateix Departament d’Agricultura “si més no sobre el paper”, com diuen en un comunicat on recorden les premisses d’apostar pel creixement continu de trames urbanes existents, donar continuïtat a les trames existents i no crear nous nuclis i aprofitar les infraestructures existents. Unió de Pagesos conclou que, sobre aquests paràmetres, “el Polígon de Can Morera no tindria raó de ser, ja que no deixa de ser un bolet planificat (per utilitzar alguna paraula) enmig d’una zona on no hi ha continuïtat de trama urbana ni d’industrial, on no hi ha cap servei que actualment pugui facilitar la implantació del macropolígon que es pretén fer (llum, aigua, comunicació…) i que no aprofita infraestructures existents”.

D’altra banda, el sindicat recorda que actualment no es dona cap dels arguments que justificaven l’actuació fa una dècada -el projecte de l’Eix Transversal Ferroviari i una previsió de fort creixement de la població- i que encara queden unes 200 hectàrees de sòl industrial buides a la Conca d’Òdena.

Unió de Pagesos afegeix que la zona que es pretén “hipotecar” es tria “per l’interès especulatiu” i acusa les administracions de no fer “una aposta decidida per la planificació amb majúscules”. El sindicat exposa que a la zona ara hi viuen més de 70 famílies i empreses agropecuàries que entraran en “una etapa d´incertesa i recessió” si s’aprova el pla urbanístic. Si s’acaba desenvolupant, Unió de Pagesos lamenta que “es destruirà teixit productiu primari i ocupació”.

El sindicat apunta que “no tot s’hi val a qualsevol preu” i reclama a l’administració “una bona planificació que permeti que la Conca d’Òdena entri en una dinàmica de progrés per a tots, no pas d´especulació”.

Finalment, Unió de Pagesos adverteix que amb la proximitat de les eleccions municipals “alguns alcaldes amb aires de grandesa aprofitaran per anunciar-nos l’arribada de grans empreses, com ja van fer anys enrere amb la Nissan, el Consorci de la Zona Franca i una multinacional fabricant de motors elèctrics”. El sindicat lamenta que “cap d’aquestes ha estat, i creiem que cap fos mai possible, realitat”.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*