Inici Societat Unió de Pagesos acusa la Mancomunitat de la Conca d’Òdena d’excloure’ls del...

Unió de Pagesos acusa la Mancomunitat de la Conca d’Òdena d’excloure’ls del debat del pla urbanístic

COMPARTIR

Unió de Pagesos ha criticat que la Mancomunitat de la Conca d’Òdena impulsi un debat sobre el sòl agrari del territori sense comptar amb la pagesia. A través d’un comunicat, el sindicat es queixa que s’hagi acordat un programa de debats en línia sobre la modificació del Pla Director Urbanístic (PDU) per l’activitat econòmica de la Conca d’Òdena sense comptar amb la seva participació, fet que consideren «inadmissible». Cal recordar que des d’Unió de Pagesos s’han mostrat contraris al nou planejament que inclou, entre altres aspectes, la reconversió de Can Morera, a Òdena, en sòl industrial.

A través d’un comunicat, Unió de Pagesos assegura que el debat no tractarà «el model, com s’anuncia, sinó de la ubicació de les 300 hectàrees que busquen per al polígon». Asseguren que aquest mateix planejament, que va quedar aturat el 2008, es vol reactivar en un moment «en el qual no hi ha demanda d’aquests espais». Hi afegeixen que a la Conca «hi ha un 40% de les hectàrees de sòl planificat per realitzar polígons industrials sense ocupar ni urbanitzar».

En paral·lel i en el mateix text, el sindicat es queixa de l’actitud del Govern català. Després que el president de la Generalitat, Quim Torra, anunciés, aquest dilluns en la visita a Igualada, facilitar «300 hectàrees perquè es puguin destinar a activitat industrial per a noves tecnologies», el sindicat recorda que les darreres eleccions municipals a Òdena les van guanyar les formacions partidàries a aturar el projecte i no urbanitzar Can Morera, una de les zones que inicialment preveu el pla. És més, el mateix ple municipal va aprovar, al setembre, una moció a favor de preservar l’espai agroforestal de Can Morera.

ACN

FER UN COMENTARI

*