Inici Destacats La Unió Empresarial es troba amb representants de la formació i col·locació...

La Unió Empresarial es troba amb representants de la formació i col·locació abans del Fòrum sobre el talent

COMPARTIR

Aquest dimarts dia 17 d’abril tindrà lloc el Fòrum del Talent -organitzat per la UEA- a l’Ateneu igualadí i on es presentaran les conclusions de les trobades i entrevistes que ha realitzat la UEA en el darrer any i que han girat al voltant del tema dels recursos humans i de la dificultat de les empreses per a trobar personal especialitzat.

Les darreres trobades realitzades abans del Fòrum han estat amb els representants dels centres de formació de la Comarca i amb diferents agents, entitats i sindicats que treballen per a la inserció laboral de les persones en situació d’atur.

En la reunió amb els representants dels centres de formació es va parlar de la necessitat d’impulsar la presència de l’empresa en l’àmbit del sistema educatiu amb l’objectiu de despertar entre l’alumnat l’interès pel món de l’empresa i promoure iniciatives empresarials, mitjançant diferents projectes i activitats adreçades a l’alumnat i personal docent. També es va destacar la necessitat de donar visibilitat als sectors econòmics de la comarca a través de diferents xerrades i visites a les empreses. El foment de la formació professional és una altra de les assignatures pendents, cal prestigiar la formació professional entre els alumnes, pares i professors i especialment els estudis relacionat amb la vessant industrial.

Per una altra banda la UEA també va reunir-se amb diferents entitats com el SOC, els sindicats, els serveis locals d’ocupació de la comarca per tractar el tema les persones que es troben en situació d’atur i especialment el problema de les dones majors de 45 anys i els joves. Tot i que els assistents van coincidir a afirmar que hi ha una tendència a la millora encara hi ha 8.000 persones registrades a l’atur a la nostra Comarca. Es va destacar la importància de la formació per a la millora de l’ocupabilitat i de la necessitat de promoure la formació contínua i ocupacional, també per a les persones amb difícil inserció.

Randstad recolza el II Fòrum Empresarial

L’empresa de recursos humans Randstad i la Unió Empresarial de l’Anoia han signat un acord de col·laboració a través del qual es fa possible el II Fòrum Empresarial de l’Anoia, que aquest any posa el focus en el tema del Talent.

Amb la signatura d’aquest conveni, la companyia de recursos humans líder a l’Estat, amb oficina a la comarca, posa de manifest la seva ferma aposta pel territori, la gestió de persones i el Talent. Randstad, conscient de la importància del capital humà en una organització, i coneixedora dels nous reptes i tendències en la gestió del Talent, té la voluntat d’ajudar a les empreses a afrontar aquests canvis, i en aquest sentit dona suport a la segona edició del Fòrum Empresarial de l’Anoia, organitzat per la UEA.

II Fòrum Empresarial de l’Anoia

Es celebrarà el proper 17 d’abril a les 18.30h de la tarda a l’Ateneu Igualadí. El Fòrum serà presentat pel periodista Joan Maria Morros, cap d’informatius de Rac1, també inclourà una taula rodona sobre nous models de gestió de persones amb representants d’empreses anoienques i responsables de plataformes de recursos humans com Randstad i Linkedin, i es tancarà amb la ponència conjunta de Jaume Gurt, motivador d’equips, i David Tomàs, cofundador i director de l’empresa més feliç, que posaran el punt de reflexió al voltant del tema del Talent.

 

FER UN COMENTARI

*