Inici Destacats La Unió Empresarial de l’Anoia inicia un cicle de conferències sobre estratègia...

La Unió Empresarial de l’Anoia inicia un cicle de conferències sobre estratègia empresarial

COMPARTIR

La UEA ha començat el seu cicle de Píndoles d’Estratègia Empresarial parlant del Desenvolupament de Lideratge de la mà de Lucía Langa, professora del Departament d’Estratègia, Lideratge i Persones d’EADA, especialitzada en habilitats directives i competències professionals per al desenvolupament directiu i organitzacional. La jornada va tenir una molt bona acollida amb una assistència de més d’una vintena de directius.

A la classe magistral sobre lideratge es va parlar, entre altre temes, del talent i del canvi de model en estructures organitzatives. La ponent va començar la sessió fent reflexionar als empresaris i preguntant com definirien un/a líder, per explicar que la majoria d’adjectius i paraules que s’utilitzen són qualitats desenvolupables, és a dir, que un líder pot tenir qualitats innates, però la majoria les pot adquirir.

Lucía Langa també va tractar el tema del Talent, i va destacar que identificar, atreure i retenir talent és una de les dificultats actuals en què es troben moltes empreses, i va assegurar que “en un futur encara serà més complicat, ja que totes les organitzacions treballaran en la mateixa línia”, i per tant, el Talent estarà molt disputat.

“El Lideratge és acompanyar als col·laboradors cap a un propòsit compartit”, en aquest sentit, segons l’experta en lideratge, el problema davant el què es troben moltes companyies és que els comportaments i valors de les diferents generacions (Baby Boom, X, Z, Y) que treballen junts, sovint no tenen punts en comú. “És precisament aquesta tasca d’unificar tota aquesta diversitat de persones de generacions diferents, la que ha de fer un bon líder per aconseguir que tots facin camí junts per assolir els objectius tant individuals com comuns de l’empresa”.

En relació a aquest tema, Lucía Langa va dedicar uns minuts de la sessió a parlar del canvi de model en les estructures d’una organització. Així va explicar que s’està passant del tradicional “ordeno y mando” (estructures de primera generació), cap a estructures més participades, on és important el treball en equip i el treball enfocat a objectius (estructures de segona generació). El pas següent, segons Langa, són les estructures de tercera generació en què el directiu està acostumat a liderar equips superespecialitzats treballant de forma matricial o radial en entorns de feedback constant i transparència.

El lideratge ha centrat la primer sessió, però es preveu que al llarg del cicle es parlin temes com vendes, branding, transformació digital, entre altres. Les xerrades, que es celebren cada dos mesos i són en format esmorzar, volen ser també un espai per debatre i compartir experiències i coneixements entre els directius de la comarca.

FER UN COMENTARI

*