Inici Cartes dels lectors Unes noves eleccions

Unes noves eleccions

COMPARTIR

Els catalans una vegada més estem convocats a una nova contesa electoral. Segurament a alguns no els farà perdre ni un minut d’atenció, estem tan acostumats a respondre a la primera obligació d’una democràcia que és la d’atendre la consulta convocada pels poders públics que ja no en fem massa cas o no ho valorem com caldria. Les votacions  demanen la nostra opinió com a forma de validar les decisions que poden prendre els que manen  i la seva pròpia elecció com a candidats al Parlament.

El Parlament hauria de ser la tribuna popular on s’haurien d’intentar resoldre tots el possibles problemes del país i no embarcar-se en eterns debats que no porten enlloc i fan palesa de la possible inutilitat de la classe política desprestigiant un fòrum de debat importantíssim. Després del desastre dels últims deu anys de política catalana, en els quals hem jugat a revolucionaris, a carregar-nos lleis tant autonòmiques com estatals animant la gent amb il·lusions fonamentades en la utopia d’un país futur, amb el resultat de què ha portat la classe política a oblidar-se en part dels problemes que dia a dia cal resoldre amb decisions que per força haurien de ser consensuades pel propi benestar dels ciutadans. Com a resultat de tot això no hem estat ni capaços d´aprovar els pressupostos de la Generalitat durant molts anys. La sequera ens ha agafat a contrapeu, la sanitat catalana té components d’excel·lència investigadora i d’èxit, però trontolla i es troba en molts problemes de retards d’operacions i de visites d’especialistes que obliguen la gent a buscar mútues privades per poder ser atesos en terminis acceptables.

Ens hem afartat de reclamar competències i quan la Generalitat les té totals en temes d’educació -per exemple- resulta que ens ve l’informe PISA i el nostre ensenyament treu el pitjor resultat de tot Espanya. Per tant, convé renovar la classe política que ha disposat pràcticament del poder en un 80% des de la restauració de la Generalitat. És important votar un partit que ens va donar hores de glòria a Catalunya, en els jocs olímpics i en altres temes i circumstàncies que serien llargues d’explicar, i buscar una sortida al desgavell que fa massa temps que dura, perdem pistonada i empreses que han fugit espantades no del seny que presumíem sinó de la rauxa desbocada que ja fa temps que portem sobre les nostres espatlles. Votar Salvador Illa ens pot donar un assossec necessari per poder posar el comptador a zero i dedicar els esforços i les ganes de treballar a resoldre el problemes dels ciutadans i ciutadanes d’aquest bonic país que és Catalunya.

Galo Ball i Ratés

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*