Inici Destacats Unanimitat a Capellades contra les agressions masclistes

Unanimitat a Capellades contra les agressions masclistes

COMPARTIR

El ple municipal de Capellades va aprovar per unanimitat una moció per a la creació de mesures en contra de les agressions masclistes. Per aconseguir el màxim consens, a la moció proposada pel govern de la CUP i ERC es va incorporar l’acord següent i que ja està establert per llei; quan l’Ajuntament de Capellades es vulgui personar com a acusació popular en els procediments penals en el cas de violència masclista amb resultat de mort al nostre terme municipal, s’hagi d’aprovar prèviament pel Ple de l’Ajuntament.

En aquesta moció es recull qüestions com que en cas de víctimes mortals per violència masclista, es posi un llaç negre a la façana de l’ajuntament i les banderes onegin a mig pal. Seguidament es va fixar el rebuig i l’oposició de l’Ajuntament de Capellades envers qualsevol proposta de les administracions competents que impliqui l’anul·lació del Jutjat de Violència vers les Dones a Igualada. L’Ajuntament lluitarà contra l’assetjament sexual i les violències masclistes amb l’ajuda de la cooperació de la Policia Local i la resta dels cossos de seguretat amb la implementació de campanyes de prevenció i acompanyament de les víctimes, a més a més d’endurir la detecció de casos, actuació i recolzament a les dones víctimes i als seus fills/es menors.

A més a més, l’Ajuntament de Capellades elaborarà i implementarà un protocol municipal contra les agressions sexistes, lgtbifòbiques en festes i espais d’oci de la vila amb la participació de diferents entitats de Capellades.

Finalment, la moció recull que es realitzaran partides pressupostàries per tal de finançar les actuacions de l’ajuntament adreçades a la millora de la situació de desigualtat de les dones a més a més de fer actualitzacions i estudis d’impacte de gènere de diferents programes i projectes de cada àrea d’actuació municipal.
Per una banda, el grup de CiU va comentar que havent parlat tots els grups polítics es sentien molt més còmodes amb la moció, però va afegir que no estaven del tot d’acord amb moltes de les expressions utilitzades. Per altra banda, el PSC va posar èmfasi en el treball de la regidora de Polítiques d’habitatge, Equitat i Participació Ciutadana, Adela Morera, i va aclarir que el seu motiu de posposar la moció va ser només per trobar el màxim ventall de protecció possible.

FER UN COMENTARI

*