Inici Política Una enquesta dóna el triomf a CiU a Igualada, duplica la presència...

Una enquesta dóna el triomf a CiU a Igualada, duplica la presència d’ERC i prolonga el descens del PSC

COMPARTIR

CiU seguirà sent la força hegemònica a l’Ajuntament d’Igualada després de les eleccions municipals del 24 de maig, segons una enquesta del Grup Opinòmetre, que avui publica La Veu de l’Anoia.

[Img #21710]

 

L’enquesta revela que la formació que lidera Marc Castells obtindria altre cop deu regidors o, en el pitjor dels casos, només en perdria un. Els convergents es quedarien novament molt a prop de la majoria absoluta que suposarien onze representants al consistori.

 

 

El canvi més significatiu és en el de la segona llista més votada, ja que ERC rellevaria al PSC. Els republicans, com a mínim, duplicarien regidors, passant de dos a quatre o, fins i tot arribant als 5, amb la qual cosa els dos socis de govern actuals sortirien molt legitimats de les urnes.

 

 

El PP es quedaria amb un regidor i PxC perdria el que té

En canvi, els socalistes seguirien en dinàmica descendent i dels cinc regidors actuals en tindrien només dos o tres. També perdria pes el PP, passant de dos a un únic regidor; i sobretot PxC, que es veuria fora d’un consistori on va entrar-hi amb un representant per primer cop fa quatre anys.

 

 

La CUP i Decidim entrarien a l’Ajuntament
Per l’altre costat, Decidim entraria a l’Ajuntament amb un regidor, el que precisament ara li correspon a ICV, que també es troba dins aquesta nova coalició d’esquerres. No obstant, l’enquesta indica que aquest regidor es correspon a Podemos, que té militants dins la formació, i que en el cas que els ecosocialistes s’haguessin presentat en solitari haurien perdut la representació.

 

 

I finalment, la CUP també obtindria el suport necessari per entrar per primer cop a l’Ajuntament igualadí, amb un únic regidor que seria el seu cap de llista Albert Mateu..

 

 

L’enquesta del Grup Opinòmetre s’ha realitzat a 400 igualadins, el que representa un 1,4% de tots les que tenen dret a vot el 24 de maig i un 2,5% sobre la xifra de votants de les eleccions del 2011.

 

 

L’alcalde, el més ben valorat

L’enquesta publicada per La Veu de l’Anoia també revela la valoració que els igualadins fan dels líders polítics. En aquest sentit, el més ben valorat és l’alcalde Marc Castells (CiU, 6,5), seguit de Josep Maria Palau (ERC, 6,3), Albert Mateu (CUP, 5,4), Jordi Riba (PSC, 5,2), Pere Calbó (PP, 3,5) i Robert Hernando (PxC, 1,7).

 

En quan a la valoració dels partits polítics locals, només aproven CiU (5,8) i ERC (5,6); i suspenen la CUP (4,8), ICV (4,5), PSC (4,4), Podemos (3,4), PP (2,4) i PxC (1,9).

 

 

Resultats similars en una enquesta de Ràdio Igualada

L’enquesta del Grup Opinòmetre mostra resultats similars a la que també ha fet recentment Ràdio Igualada, en aquest cas agafant com a mostra la valoració de 200 igualadins.

 

Aquesta enquesta és encara més favorable a CiU, a qui situa entre els deu regidors actuals i un onzè eventual que li donaria majoria absoluta; modera el creixement d’ERC i la caiguda del PSC (tots dos estarien entre 3 i 4 regidors); confirma l’aparició de la CUP (tindria com a mínim un regidor i podria, fins i tot, podria obtenir-ne dos) i de Decidim (amb un representant); i posa en dubte la presència del PP i PxC (estarien entre perdre tota representació o conservar un regidor).

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*