Inici Gent Una cinquantena de participants descobreixen la història de la Margaridó tot caminant

Una cinquantena de participants descobreixen la història de la Margaridó tot caminant

COMPARTIR

[Img #1941]Margaridó, la jove santmarinenca que dóna nom a aquest poema d’Apel·les Mestres, va ser la protagonista de la “caminada amb torna” que va organitzar-se aquest diumenge des de l’Ajuntament de Calaf, amb la inestimable col·laboració d’Antonino Mestres i Josep Maria Solà, en el disseny i explicació de la ruta. Malgrat la pluja que va caure a primera hora —i que va anar acompanyant intermitentment durant tot el matí—, la caminada va ser tot un èxit, i va comptar amb una cinquantena de participants.

Passats 2/4 de 9 del matí, els caminants van desplaçar-se amb autocar fins a Sant Martí Sesgueioles, lloc des d’on començava la ruta, d’uns 14 km. A la plaça, Josep Maria Solà va explicar als assistents la història que narra “Margaridó”, poema patriòtic però també amorós escrit per Apel·les Mestres, que s’emmarca dins de la Guerra del Francès. La jove Margaridó n’és la protagonista, en compadir-se d’un jove soldat francès i decidir exposar-se per poder salvar-li la vida. Perquè el soldat pugui reunir-se amb el destacament francès, els dos joves fugen a la nit i d’amagat cap a Castellfollit de Riubregós, i és per això que la caminada transcorria precisament per aquest mateix camí.

A l’hora d’esmorzar, en ple terme de Calonge de Segarra, es va repartir coca i xocolata entre tots els assistents, gentilesa de l’Ajuntament de Calaf. En el transcurs de la ruta es van descobrir paratges d’allò més interessants, com per exemple la Font de l’Auró, prop de Castellfollit.

La caminada va finalitzar en arribar al nucli urbà d’aquest municipi, cap al voltant de la una del migdia. Allà els participants van pujar a l’autocar que va portar-los de nou cap a Calaf.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*