Inici Economia Un vi anoienc, al Wall Street Journal

Un vi anoienc, al Wall Street Journal

COMPARTIR

Un vi elaborat pel celler odenenc Caves Bohigas apareix entre els que analitza un article del diari nord-americà The Wall Street Journal. L’article, signat per Lettie Teague, es titula “Deliciosos vins d’Espanya que no trenquen la butxaca” i exposa que “la diversitat i l’exquisidesa dels vins del país són tan impressionants com les etiquetes de preus”.

Després de constatar que els cellers espanyols es llencen a l’exportació davant l’esgotament del mercat intern, Teague creu que “encara que la majoria dels compradors estan familiaritzats amb almenys un parell de regions d’Itàlia i França (Toscana, Piemont, Borgonya, Bordeus), que pensen dels vins de regions dispars d’Espanya (Ribera del Duero, Rias Baixas, Yecla) simplement com a «espanyol». Només vins elaborats a la taxa de Rioja en un referent regional en tant”.

Per tant, no apareix per enlloc la Denominació d’Origen Penedès sota la qual s’engloben la majoria de productors anoiencs. A Estats Units tampoc no importa. La periodista del Wall Street Journal recull l’experiència de la botiga Gary Wine & Marketplace, a Nova Jersey, “on uns pocs clients demanaran específicament per Rioja, va dir el gerent de la botiga assistent, Txad Watkins, però fins i tot això és bastant estrany. La majoria dels bevedors de vi no arriben tan lluny, va dir Watkins”. El consumidor nord-americà aprecia més el perfil de gust que l’origen geogràfic, constata.

L’autora comença a relatar els vins amb millor relació qualitat-preu que ha trobat, una selecció aleatòria sovint “amb preus absurdament baixos”. Entre ells un “nítid i animat” Xarel•lo de les Caves Bohigas d’Òdena. La periodista va pagar 14 dòlars per l’ampolla (uns 10 euros) que va ser “un plaer”, tot i que reconeix que “és un vi al que mai podria haver donat una segona mirada si no fos pel preu”.

Caves Bohigas és un celler amb més de vuit segles d’història ubicat a les caves i vinyes de Can Macià, amb prop de 200 hectàrees d’extensió al terme municipal d’Òdena. Caves Bohigas produeix anualment unes 600.000 ampolles, entre 500.000 de cava i 100.000 de vi. D’aquestes, el 90% es distribueix al mercat exterior. A més de produir vins i caves, Bohigas també ofereix al públic una gran varietat d’activitats vinculades a l’enoturisme.

Bohigas organitza vetllades culturals adreçades a turistes

[Img #8582]Fa dues setmanes, més d’un centenar de persones –entre operadors turístics i representants polítics- van assistir a la presentació de la “Vetllada tradicional a la masia”, un espectacle de danses populars catalanes i música en directe a la Finca Can Macià de Caves Bohigas.

La “Vetllada tradicional a la masia” és un projecte de turisme cultural adreçat principalment a turistes, però també a la població local, que neix amb l’objectiu de difondre les arrels de la cultura i tradicions catalanes a través de la música, la dansa, la cuina i el vi. En concret, consisteix en un espectacle de danses tradicionals catalanes (des del Vall Pla, del Maresme, a l’Espunyolet del Berguedà, o la sardana de l’Empordà), interpretades per un grup de joves artistes professionals, amb música popular en directe.

Els artistes que interpreten els balls tradicionals duen vestits dissenyats basant-se en el vestuari original que s’emprava antigament, i són dansaires del Centre de Dansa Tradicional Catalana de Cal Espona, de Rubí. L’orquestra, formada per set instrumentistes de reconeguda trajectòria musical, interpretarà diverses peces amb instruments tradicionals com la tenora, el flabiol o el tible.

L’espectacle intercala entre dansa i dansa explicacions sobre els temes presentats: Territori al qual pertanyen, context en què són ballades, detalls sobre el vestuari, així com dels instruments emprats.

L’activitat de la “Vetllada tradicional a la Masia” també inclou una visita guiada a la finca de Can Macià, que, amb més de 800 anys d’història, ha estat declarada com a patrimoni d’interès històric i artístic per la bellesa de les seves edificacions, i al seu entorn. Igualment, l’activitat contempla un sopar pels assistents de plats i receptes típicament catalanes elaborades pel Restaurant Cal Ble, i un tast de vins i caves Bohigas acompanyat d’una visita al celler.

La nova proposta cultural i turística s’adreça als quinze milions de turistes que visiten cada any Catalunya, però també a la població catalana que vulgui gaudir d’un espectacle divertit i de qualitat per conèixer les arrels de la cultura catalana. Caves Bohigas ofereix la “Vetllada tradicional a la Masia” a través dels principals operadors Turístics.

Podeu consultar l’article del Wall Street Journal a la següent adreça:
http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323469804578523241569916784.html?KEYWORDS=delicious+wines+don%27t+break

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*