Inici Societat Un projecte del Consell posa voluntaris sènior a disposició de les entitats...

Un projecte del Consell posa voluntaris sènior a disposició de les entitats de la comarca

COMPARTIR

El Consell Comarcal segueix impulsant el projecte “Voluntariat Sènior a l’Anoia”, un programa que té la voluntat de fomentar l’envelliment actiu a través de la col·laboració altruista de la gent gran i les entitats de diferents àmbits de la comarca.

 

En el marc d’aquest projecte, fa uns mesos es va realitzar una diagnosi de la realitat del voluntariat a la comarca, que entre altres aspectes va evidenciar la necessitat d’identificar clarament els projectes que requereixen de voluntariat sènior i desenvolupar accions que permetessin coordinar l’oferta i la demanda de voluntaris/es.

 

Per aquest motiu, amb el suport de la Diputació de Barcelona i Índic, el passat dijous el Consell Comarcal va organitzar una trobada amb les entitats de la comarca, per identificar els projectes que requereixen de voluntariat sènior (ja n’estiguessin gestionant o bé estiguessin pensant amb la possibilitat d’acollir-ne). L’ interès per part de les entitats fa palès el fet que es requereixi d’aquest perfil de voluntari, amb experiència, saviesa, dedicació i temps per a fer suport en alguns projectes ja siguin d’àmbit social, ambiental, educació, sanitat o emprenedoria. En el pla de treball d’aquesta part del projecte, el Consell Comarcal també contempla el suport i acompanyament a les entitats i ens locals, en l’elaboració i seguiment de les demandes de voluntariat sènior, entre altres punts.

 

Aquesta proposta s’emmarca en el Pla Comarcal de la Gent Gran de l’Anoia 2010 i contempla altres accions com l’organització de la “Fira de Projectes de Voluntariat Sènior de l’Anoia” així com també accions de formació dirigides als/les voluntaris/es que es vol dur a terme el 2013.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*