Inici Societat Un programa de dermatologia a distància redueix el 55% les llistes d’espera...

Un programa de dermatologia a distància redueix el 55% les llistes d’espera a l’Anoia

COMPARTIR

El programa ‘Teledermatologia’ ha permès eliminar la llista d’espera en dermatologia a la Catalunya Central. El programa va començar l’any 2010 amb una prova pilot a Manresa i posteriorment s’ha estès per la comarca del Bages, el Berguedà, el Solsonès i l’Anoia.

[Img #3548]El programa s’inicia al CAP, on el metge de família veu la lesió de la pell, li fa una fotografia i l’adjunta amb el seguiment clínic a l’historial de l’eCAP. Aquesta informació es comparteix telemàticament entre el dermatòleg de l’hospital i el metge del CAP. El dermatòleg valora l’historial clínic i les fotografies, escriu el diagnòstic i la pauta de tractament i seguiment. Al CAP es revisa el cas i es truca el pacient amb els resultats.

Segons informa el departament de Salut, l’objectiu principal del programa de ‘Teledermatologia’ és incrementar el nivell de resolució en l’atenció primària i, com a conseqüència, reduir les llistes d’espera en l’especialitat de dermatologia. A més, també pretén facilitar l’accessibilitat i la integració entre els nivells assistencials.

El programa va començar a finals de l’any 2010 amb una prova pilot entre l’Equip d’Atenció Primària Manresa- 2 i un dermatòleg. A l’Anoia, es va iniciar la ‘Teledermatologia’ al 2011 i s’ha aconseguit una reducció del 55% en la llista d’espera.

El projecte s’inscriu en la ‘línia d’actuació 3: un sistema integrat i més resolutiu’ del Pla de Salut de Catalunya 2011- 2015, específicament en el projecte de millora de resolució entre l’atenció primària i l’atenció especialitzada, i va rebre un guardó a la Segona Jornada del Pla de Salut, celebrada a Sitges el passat dissabte dia 1 de desembre de 2012.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*