Inici Societat Un igualadí, entre els membres d’un grup que estafava amb targetes de...

Un igualadí, entre els membres d’un grup que estafava amb targetes de crèdit

COMPARTIR

Agents dels Mossos d’Esquadra han detingut sis persones com a presumptes autores de quatre delictes d’estafa, falsificació i apropiació indeguda a diferents municipis de Catalunya. Els estafadors actuaven des d’una oficina de Barcelona, on oferien suposats crèdits financers a les potencials víctimes, procedents de diverses localitats catalanes. Quan disposaven de totes les dades personals i bancàries dels clients per fer l’operació, doblaven les seves targetes de crèdit per efectuar compres.
 
Fruit de la investigació, els Mossos han localitzat fins ara 7 víctimes tot i que no es descarta que n’hi pugui haver més. L’estafa ascendeix a més de 45.000 euros, tenint en compte que els detinguts haurien comprat 2 vehicles amb targetes doblades.
 
Els detinguts, tots de nacionalitat espanyola, són Isidro B.V., de 33 anys, veí d’Igualada, amb diversos antecedents per estafes i els veïns de Sant Joan de Vilatorrada (Bages) José G.R., de 26 anys, Bernardo B.H., de 50 anys, José Antonio T.C., de 41 anys, Emilio M.G., de 32 anys i Juan Carlos U.C., de 39 anys.
 
La investigació dels fets es va iniciar el passat 3 de juliol, quan una de les víctimes, veïna de Sant Boi de Llobregat, va denunciar a la comissaria d’aquesta localitat haver patit una estafa. Segons la seva denúncia, havia rebut una trucada telefònica de la representant legal d’una entitat bancària, la qual li va comentar que tenia una tarja de crèdit al seu nom i que tenia un deute pendent de 2089,53€.
 
La Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Boi va iniciar la investigació i, a través de les primeres gestions practicades, es va poder determinar que possiblement darrera aquesta estafa hi havia un grup de persones que actuava arreu del territori. Fins i tot es van localitzar més víctimes fora de Catalunya.
 
Tots els esforços van anar encaminats a investigar el personal d’un despatx de la ciutat de Barcelona des d’on presumptament operaven i es realitzaven les estafes. Aquest despatx oferia als seus clients la concessió de préstecs, finançament d’obres o reformes de locals de tot tipus de negocis, compra d’empreses en fallida o traspàs per tal de sanejar-les.
 
Una vegada les víctimes contactaven amb el personal del despatx i explicaven les seves demandes, els empleats els sol·licitaven tot tipus de documentació (escriptures, documents empresarials i documents personals, entre d’altres) per tal de suposadament realitzar un estudi previ a la concessió del préstec. Aquest contacte es podia fer directament al despatx o mitjançant intermediaris els quals s’encarregaven de portar tots els documents a l’oficina.
 
En possessió de tota aquesta documentació i amb les dades personals dels clients, sol·licitaven targetes de crèdit a nom de les víctimes i donaven adreces de diferents persones de l’entramat delictiu per al seu enviament. D’aquesta manera podien disposar d’elles i realitzar diferents compres i despeses sense coneixement de les víctimes. Fins i tot, tenien pactat amb propietaris de negocis particulars el fet de passar aquestes targes pel seus datàfons i beneficiar-se pagant diners o adquirint productes a canvi d’un petit percentatge econòmic.
 
Els detinguts també llogaven vehicles que no tornaven i, fins i tot, havien comprat dos vehicles finançant-lo amb les dades de les víctimes i falsificant documents.
 
La investigació va culminar el passat 12 de desembre amb la localització i detenció de la majoria dels membres d’aquesta associació il·lícita a les localitats de Sant Joan de Vilatorrada i Igualada. Als detinguts se’ls va traslladar a la comissària de Sant Boi de Llobregat per presentar-los davant de l’autoritat judicial competent.
 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*