Inici Societat Un detingut a Piera en una operació policial contra el gihadisme

Un detingut a Piera en una operació policial contra el gihadisme

COMPARTIR

[Img #20986]La Policia Nacional ha detingut aquesta matinada un noi de 18 anys a Piera, en el marc d’una operació antiterrorista a tot l’Estat que s’ha saldat amb la detenció d’un total de vuit presumptes membres d’una cèl·lula gihadista.

 

 

A Piera, els agents de la policia han entrat a cops de mall a les 4 de la matinada dins d’un habitatge al carrer Sant Bonifaci, al casc antic de la població. Es tracta del domicili d’un matrimoni entre una dona d’origen espanyol i un home marroquí. A la mateixa casa té la seva seu l’Associació Cultural Nibras, en què la dona dóna classes d’àrab a nens.

 

L’operació s’ha fet de manera simultània a Terrassa, Malgrat, L’Hospitalet, Figueres, Manlleu i a poblacions de les províncies de Ciudad Real i Àvila.

 

La mare del detingut: “s’han emportat el meu fill sense dir-me per què”

 

[Img #20987]La mare del detingut ha explicat que la policia els ha despertat a la nit i que “primer m’han dit que venien a fer un registre, no que venien a emportar-se al meu fill. No han presentat ni ordre judicial ni res per entrar a casa, han destrossat la porta, han destrossat la casa i s’han emportat el meu fill sense presentar-me cap ordre judicial ni dir-me perquè se l’enduien”.

 

La mare ha explicat als mitjans de comunicació que el detingut és un dels seus dotze fills, un noi de 18 anys. I ha afegit que el seu fill estudia l’islam però no és jihadista.

 

 

Segons el Ministeri de l’Interior, “els arrestats incitaven a la comissió d’accions terroristes a Espanya seguint el mateix modus operandi d’atemptats comesos en altres països, i seleccionaven candidats per enviar a Síria i Iraq a través dels contactes proporcionats pels seus enllaços amb l’organització terrorista matriu”.

 

 

L’operació està dirigida per la Fiscalia de l’Audiència Nacional i el titular del jutjat central d’Instrucció número 3 Javier Gómez Bermúdez.

 

Part d’una cèl·lula de propaganda jihadista connectada amb l’organització terrorista DAESH

 

Segons el Ministeri de l’Interior, els detinguts formaven una estructura perfectament organitzada que, seguint els dictats de l’organització terrorista DAESH i assumint completament el seu ideari, actuaven de forma deslocalitzada i autònoma. A més, adaptaven la seva estratègia i forma de procedir a l’escenari específic espanyol, sobre la base de la consecució dels fins següents preestablerts:

 

Servir com “aparell de propaganda” i divulgació massiva de l’organització terrorista DAESH al nostre país. Per a això, adaptaven els continguts a l’idioma i idiosincràsia del consumidor nacional, immigrants o espanyols d’origen marroquí amb nul o baix coneixement de l’idioma àrab. D’aquesta manera aconseguien augmentar exponencialment les possibilitats que el missatge radical fora captat i assumit adequadament.

 

Posar en pràctica a Espanya de forma conscient la tàctica de guerra coneguda com “terror informatiu”, habitualment utilitzada sobre el terreny per l’organització matriu DAESH. Aquesta estratègia consisteix en la conscient i dirigida difusió d’imatges o vídeos especialment maquetats, dotats d’una estètica concreta i en definitiva portadors d’una demolidora crueltat, la finalitat última és la de terroritzar el conjunt de la societat occidental i neutralitzar així les seves defenses.

 

Localitzar i seleccionar persones radicals, proclius a l’assumpció de l’ideari gihadista a fi de procedir a la seva adequat adoctrinament, radicalització i finalment captació com a col·laboradors. És a aquestes persones seleccionades a les quals la “cèl·lula” s’imbuïa insistentment en la necessitat de cometre accions terroristes en territori nacional.

 

Posar en contacte els captats, futurs combatents estrangers, amb altres graons superiors de l’organització, ubicats a tercers països, que facilitarien l’accés dels nous membres als territoris de Síria i l’Iraq, controlats pel DAESH.

 

 

El grup desarticulat estava connectat amb l’organització terrorista DAESH a través d’un dels seus operatius, que tutelava des de Síria i l’Iraq les activitats de la cèl·lula neutralitzada. Sobre aquest individu pesa una reclamació judicial internacional per terrorisme, donada la seva vinculació amb investigacions anteriors d’aquesta Comissaria General d’Informació del Cos Nacional de Policia.

 

Segons Interior, el grup representava una amenaça greu, concreta i continuada per a la seguretat nacional ja que tots els seus membres, perfectament radicalitzats i en comunió amb els dictats de DAESH, treballaven en exclusiva amb la finalitat de propagar l’ideari terrorista, multiplicant amb la seva activitat les possibilitats de creació de noves “cèl·lules” actives al nostre país, disposades a complir els dictats de l’organització matriu, portant a terme atemptats a nivell nacional en qualsevol moment.

 

 

 

 

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*