Inici Societat Un camp de treball ha explorat la petjada dels íbers a la...

Un camp de treball ha explorat la petjada dels íbers a la Llacuna

COMPARTIR

[Img #16379]“Els ibers, la vida sota terra” és un camp de treball que té com a objectiu museïtzar les troballes arqueològiques dels jaciments de La Llacuna per anar recuperant un antic poblat ibèric. Durant dues setmanes d’aquest juliol, vint-i-quatre joves realitzen diverses tasques arqueològiques emmarcades en un projecte d’investigació que el municipi fa temps que ha iniciat a través d’un conveni entre l’Ajuntament l’entitat local “La Llacuna recupera”.

 

El camp de treball ha rebut aquesta setmana la visita del director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya , Toni Reig, acompanyat del Coordinador Territorial de  Joventut de Barcelona,  Oriol Martin. El director ha estat rebut a les oficines de l’Ajuntament, per L’Alcalde Josep Parera, El Tinent Alcalde Jordi Masip, la Regidora de Cultura, Rosa Busquet i el Regidor d’esports, Josep Marti.

 

Durant la seva conversa amb els participants, ha destacat la importància que els nois i noies participin en activitats d’educació en el lleure, perquè “contribueixen al creixement integral de la persona i a la transmissió de valors, com ara la solidaritat i el compromís, mitjançant la convivència i la relació amb l’entorn”. 

 

Excavacions, neteja de l’entorn immediat als jaciments, interpretació i classificació d’objectes del poblat, etc. són algunes de les tasques que els nois i noies realitzen acompanyats  per experts en la matèria com ara la llacunenca Mireia Sabaté, directora de “La Llacuna recupera’, i el seu equip. La participació de joves en el projecte els permet, d’una banda, donar valor a la conservació del patrimoni i, de l’altra, a la recuperació de la memòria històrica, tant al municipi en qüestió com al conjunt del país.

 

Al llarg del camp de treball, els participants estan aprenent les tècniques especialitzades que s’utilitzen per a la conservació del patrimoni i alhora s’endinsen en l’estil de vida dels ibers, un poble que va marcar la trajectòria històrica del nostre país.

 

Aquest camp de treball organitzat per la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família i gestionat per la Fundació Escolta Josep Carol, permet seguir treballant en aquesta línia.

 

A banda de la feina als jaciments, els participants també duen a terme activitats complementàries de formació i de lleure, com ara l’excursió a la Serra d’Ancosa, la visita a les tombes de la Rovira o un taller de pintura rupestre.

També ha visitat aquesta setmana el camp de Treball Teresa Reyes, Cap de la Secció Tècnica de la Oficina de Patrimoni Cultura de la Diputació de Barcelona. Juntament amb els arqueòlegs Ma. Agua Cortés i el Xavier Méndez que van valorar positivament la feina feta.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*