Inici Destacats La UEA reuneix alcaldes i agents socioeconòmics per parlar sobre infraestructures i...

La UEA reuneix alcaldes i agents socioeconòmics per parlar sobre infraestructures i comunicacions de l’Anoia

COMPARTIR

La Unió Empresarial de l’Anoia seguint el seu treball d’escolta i anàlisi sobre les infraestructures, les carreteres i mobilitat de l’Anoia, va convocar una trobada amb els i les alcaldes/ses de la comarca i el Consell Comarcal per tal de conèixer la seva opinió i escoltar les seves necessitats o propostes de millora.

A l’inici de la trobada, la patronal anoienca va afirmar que la necessitat de millora en infraestructures i comunicacions que arrossega la comarca des de fa molts anys és un tema que preocupa molt a l’empresariat anoienc perquè dificulta el desenvolupament econòmic de la comarca, i en aquest sentit, va exposar la necessitat de treballar una estratègia única de territori en l’àmbit d’infraestructures i mobilitat.

Davant la demanda de la UEA, els batlles anoiencs, i també el Consell Comarcal, es van mostrar favorables a arribar a un consens per tal d’impulsar una estratègia conjunta amb l’únic objectiu de fer avançar el territori i millorar les comunicacions. Van afirmar que “aquest treball és important per l’Anoia, però també van admetre que no era una tasca fàcil davant les tres realitats ben diferenciades i pròpies de la comarca: Alta Anoia, Conca d’Òdena i Anoia Sud”.

Durant la reunió es van identificar algunes vies com a prioritàries per actuar-hi, però, entre altres temes, també es va posar sobre la taula la millora de les carreteres internes, la manca de servei de transport públic entre municipis, la connexió amb Barcelona amb tren, i el debat de si la comarca necessita i ha d’apostar per a crear sòl industrial de gran format.

La sostenibilitat, l’eficiència, la millora de les telecomunicacions en municipis i polígons industrials, el futur d’infraestructures com l’aeròdrom i el complex motor de Castellolí, van ser altres temes que també es van parlar a la reunió amb la UEA.

La patronal anoienca també es va reunir amb una vintena de persones, representants i membres d’entitats, associacions, agents públics i privats vinculats a diferents àrees socioeconòmiques de la comarca. Els assistents van coincidir en què per progressar econòmicament i ser més competitius és vital comptar amb unes comunicacions òptimes tant per carretera com per xarxa ferroviària, tenir bones infraestructures i un servei de transport públic eficient. En aquest sentit, tot i afirmar que la comarca està molt ben situada geogràficament i compta amb eixos estratègics (A2, B224, C15, B40) importants, van estar d’acord en què cal millorar moltes de les vies per a esdevenir un territori òptim i competitiu. I és que segons els assistents “a l’Anoia hem deixat escapar oportunitats, talent, i empreses per falta d’unes bones comunicacions i sòl industrial disponible”. En aquest sentit, els agents socioeconòmics van coincidir en què “és vital la unitat de comarca per defensar entre tots el que realment volem i creiem important per tenir una Anoia forta, competitiva i atractiva”.

Al llarg de la reunió es van tractar diversos temes com la millora de les carreteres principals i secundàries, la connexió entre municipis i comarques veïnes, la millora del transport públic per facilitar la mobilitat de les persones, els accessos… També es va debatre la necessitat de sòl industrial de gran format, la necessitat d’apostar o no pel tren gran, i l’activitat que hauria d’acollir l’aeròdrom. També es va parlar de subministraments i impuls d’energies renovables, l’aposta per les noves tecnologies, la cobertura de banda ampla, entre altres.

Un altre tema destacat, segons els assistents, va ser la importància de donar més veu a la comarca i tenir més pes en plans estratègics ja sigui de mobilitat a l’àrea metropolitana, a la vegueria del Penedès o en apostes de país. Així com també, treballar accions per potenciar el turisme.

La trobada entre la UEA i els agents socioeconòmics va finalitzar amb algunes propostes sobre la taula interessants per a treballar, i en aquest sentit, la patronal anoienca es va posar a la seva disposició amb la voluntat de millorar i dinamitzar econòmicament el territori, perquè l’única manera de fer-ho és treballar conjuntament i amb consens.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*