Inici Destacats La UEA organitza un Webinar sobre els Fons Europeus de Recuperació i...

La UEA organitza un Webinar sobre els Fons Europeus de Recuperació i Resiliència

COMPARTIR

El Pla Europeu de Recuperació -a través del programa Next Generation EU- preveu donar suport als països més afectats per la pandèmia i potenciar una recuperació que ha de ser més verda, més digital i més resilient. Les empreses de l’Anoia ja han demostrat el seu interès al respecte, i per tal de fer-hi front i resoldre els dubtes i inquietuds que genera aquest pla i que han fet arribar a l’entitat, la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) impulsa una nova píndola informativa que s’emmarca dins el cicle dels Webinars UEA.

Sota el títol “Els Fons Europeus de Recuperació i Resiliència”, la UEA organitza per aquest divendres dia 18 de desembre, un webinar que centrarà, per una banda, la gran oportunitat que suposa aquest Pla Europeu de Recuperació, especialment per als territoris afectats per la pandèmia mundial del coronavirus; i per l’altra, en saber el context i l’estat d’aquest pla. A més, aquesta sessió també té per objectiu resoldre algunes de les qüestions plantejades per les empreses com per exemple, com hi podran accedir les pimes, quins seran els requisits per a demanar-los, quin organisme ho gestionarà, entre altres.

Conscients de la transcendència i la missió de la patronal anoienca d’acompanyar i ajudar a les empreses del territori, la Unió Empresarial de l’Anoia reivindica la importància dels Fons Europeus de Recuperació i Resiliència, sobretot, pel seu paper clau en la recuperació del territori davant la complexitat i la incertesa empresarial i econòmica generada per la Covid-19 i que permetrà, en aquest sentit, transformar els territoris i les seves empreses, i alhora, generar llocs de treball.

Experts en l’àmbit internacional seran els ponents

Aquesta sessió comptarà amb la ponència d’experts en l’àmbit internacional: per una banda, Kilian García, director del Departament Internacional; Montse Casas i Ferran Rodero, d’ACCIÓ, Agència per la Competitivitat de l’Empresa i Miquel Puig, del Comitè Assessor Catalunya-Next Generation EU.

L’acte es realitzarà aquest divendres, a través de la plataforma virtual Zoom, de 09.30h a 11h i cal inscripció prèvia. Les empreses es poden inscriure en un formulari online, on poden anotar les seves preguntes. Les més rellevants es plantejaran als ponents durant la jornada. També es recolliran preguntes en directe que es formularan al ponents.

La UEA i ACCID organitzen amb èxit una sessió virtual per exposar el resultat comptable davant la realitat econòmica

El resultat comptable ens informa només d’un aspecte de la nostra empresa o negoci. A més, són complicats, voluntaris i no hi ha instruccions per a la seva confecció. Per tal de seguir acompanyant a les empreses, resoldre els dubtes plantejats pel que fa a la comptabilitat davant la realitat econòmica actual; però també, dotar-les-hi d’eines per a la seva consolidació, creixement i prosperitat perquè siguin més fortes i competitives, la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) i l’Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID) han organitzat conjuntament una sessió virtual que s’emmarca dins el cicle de píndoles empresarials anomenades Webinars UEA.

En aquest sentit, a través d’aquesta sessió s’ha pogut comprovar de forma didàctica i concisa com fer una anàlisi de les masses patrimonials i del control de la tresoreria. L’acte ha comptat amb la ponència de l’economista, expert comptable acreditat REC i AECA i tècnic tributari, Jose Luís Giral.

L’economista i expert comptable ha explicat a les empreses que el resultat comptable és essencial per a molts aspectes de l’empresa: per determinar la base de l’impost de societats per tributar, per repartir divends als accionistes o per conèixer la situació patrimonial de l’empresa. I també, per conèixer-ne la seva solvència. A més, Giral ha exposat una proposta de control global i que per dur-lo a terme, cal fer tenir en compte tot un conjunt d’elements com l’anàlisi dels estats financers bàsics, el càlcul de les masses patrimonials, l’elaboració i comparació de ràtios i evolució de la situació financera. Per tal d’introduir i explicar la matèria en qüestió, Giral ha obsequiat als i les assistents amb una plantilla gratuïta, oberta i orientativa a disposició de les empreses i que permet fer aquesta anàlisi.

Davant la situació financera actual, Giral s’ha referit a les empreses afirmant que “els ICOs han donat certa estabilitat a les empreses. Però serveixen per aguantar la pandèmia, no per resoldre deutes anteriors” i que “les mesures financeres que s’han dut a terme per prevenir la falta d’activitat han sigut bones per frenar l’impacte de l’aturada, però que no s’ha d’oblidar la generació de beneficis”.

La Unió Empresarial de l’Anoia celebra l’èxit i la bona entesa de seguir col·laborant conjuntament amb l’ACCID per tal de seguir resolent els dubtes dels seus associats en les diverses matèries de caire empresarial i econòmic.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*