Inici Destacats La UEA Immobiliaris apropa al sector mesures per millorar l’accés a l’habitatge

La UEA Immobiliaris apropa al sector mesures per millorar l’accés a l’habitatge

COMPARTIR

La sectorial dels immobiliaris de la Unió Empresarial de l’Anoia segueix formant-se. Per aquest motiu i seguint aquesta línia d’actuació d’oferir jornades i sessions de treball per apropar temes d’interès del sector, ha celebrat una sessió informativa per conèixer quines mesures urgents hi ha per millorar l’accés a l’habitatge.

Sota el títol “Mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge” la conferència va reunir a més d’una trentena de professionals immobiliaris. L’advocada Rosalia Marcet va ser l’encarregada d’impartir la sessió.

En aquest sentit, en relació a l’entada en vigor el proppassat dia 6 de març del Reial Decret Llei d’1 de març publicat al BOE de 5 de març del corrent-, s’han publicat tot un seguit de qüestions que els professions immobiliaris han de tenir en compte a l’hora de confeccionar els contractes de lloguer que es formalitzin a partir d’aquesta data en qüestió.

Així doncs, a partir d’aquesta data, els contractes d’arrendament d’habitatge tornen a ser de cinc anys si l’arrendador és persona física i de 7 si és persona jurídica, amb prorrogues de tres anys -fins que les parts no comuniquin la seva finalització-, la finalització del contracte s’ha de notificar amb 4 mesos d’antelació si ho fa la propietat, la garantia addicional -a part de la mensualitat de fiança- no podrà superar el valor de dues mensualitats de renda en els contractes de fins a 5 o 7 anys segons l’arrendador sigui persona física o jurídica, entre altres qüestions.

Properament, la sectorial UEA immobiliaris convocarà noves formacions adreçades als professionals del sector immobiliari, ja que des dels seus inicis de constitució organitza mensualment, diferents píndoles formatives sobre normatives i temes d’actualitat que afecten el sector immobiliari.

UEA immobiliaris: visibilitat i formació del sector de l’Anoia

Aquestes sessions són totalment gratuïtes i obertes a professionals que hi vulguin participar. Fins ara, s’hi ha tractat diversos temes com l’ocupació il·legal d’habitatges, les novetats de contractació i venda immobiliària introduïdes pel llibre VI del Codi Civil Català, les plusvàlues en la compravenda d’immobles, les accions a tenir en compte en la compra-venda de finques rústiques, com afecta el nou RGPD al sector immobiliari, entre altres.

UEA immobiliaris treballa per la millora i visibilitat del sector a la comarca. Agrupa a una trentena d’empreses del sector ubicades a la comarca i, des de la seva constitució a l’any 2016, realitza accions dirigides al sector i també edita i publica la revista especialitzada en habitatges “L’Espai Immobiliari de l’Anoia”, la única revista immobiliària de la comarca. En l’actualitat, ja està preparant un nou número d’aquesta publicació que sortirà durant el mes d’abril.

FER UN COMENTARI

*