Inici Cinema TV3 estrena dilluns la sèrie “Cucut”, protagonitzada per l’igualadí Biel Rossell

TV3 estrena dilluns la sèrie “Cucut”, protagonitzada per l’igualadí Biel Rossell

COMPARTIR

El 28 de març, a les 22.05, arriba a TV3, la nova sèrie “Cucut”, protagonitzada per l’igualadí Biel Rossell. Un drama amb vocació de thriller que es va presentar dimarts a la premsa, que ha pogut veure el primer capítol. Una road movie de dos adolescents: la Sara, que carrega un gran secret, i el Pep, la innocència que intenta salvar, com sigui, el seu amor de joventut.

La sèrie pren com a punt de partida la pel·lícula “La vida sense la Sara Amat” -també amb Rossell com a protagonista-, que es podrà veure el diumenge 3 d’abril, després del “30 minuts”.

“Cucut” és una coproducció de Massa d’Or Produccions i Ja Som Dos Produccions amb la participació de Televisió de Catalunya i la XAL, i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Girona.

“Cucut” és un drama amb vocació de thriller, de cinc capítols de 45 minuts cada un i pren la pel·lícula “La vida sense la Sara Amat” com a punt de partida. La història comença un temps després de quan acaba la pel·lícula, recupera una part dels personatges i explica què passa amb els protagonistes.

Biel Rossell és en Pep Balaguer, el jove que busca ajudar la Sara com sigui: “Estàvem molt contents amb la pel·lícula. I ens van dir, vindrà una sèrie, i va venir. Després ens deien, serà molt potent, i ho és. S’anaven creant expectatives i s’anaven complint com que, quan veiéssim la sèrie acabada, fliparíem, i hem flipat. I s’han aconseguit els objectius i no decebrà ningú. “La vida sense Sara Amat” és una pel·lícula més blanca, més pura i “Cucut” és una sèrie molt fosca i apel·la a una altra realitat diferent, més amarga”.

Isona Passola és la productora executiva de la sèrie. D’ella és la idea original i la creadora de “Cucut”: “Quan la producció estava en un nivell molt baix, la XAL va contribuir per tirar endavant una pel·lícula per a joves. Aquesta pel·lícula venia d’una novel·la que havia guanyat el Premi Sant Jordi. Jo estava en el jurat i em va encantar la història. De seguida vaig pensar que la podia fer la Laura (Jou) que havia portat els nanos de “Pa negre”. I, quan la vam portar a Cannes, tothom ens deia que allà hi havia una sèrie, que aquells actors eren la bomba… I d’aquí va venir l’obsessió per fer la sèrie, que s’ha dut a terme amb 7 setmanes de rodatge”.

“La sèrie explica tots els problemes que es pot trobar qualsevol criatura que s’escapa i fuig, embolicat amb thriller per no deixar escapar l’espectador. Passa durant una Setmana Santa en un poble i cada vegada es fa més fosca. Es diu “Cucut” per la metàfora d’aquest ocell voraç que pon els ous al nius dels altres, i llença a terra els que hi havia al niu”, ha afegit Passola. “Haurien de rodar sèries amb naturalitat, d’aquest nivell i d’altres, i encara estem molt lluny de poder-ho fer. En el forat negre de producció que hi havia, hem pogut arrencar aquesta sèrie, que ha estat seleccionada en el Festival de Màlaga i que esperem poder vendre a alguna plataforma”.

Laura Jou ja va dirigir “La vida sense la Sara Amat” i ara ha dirigit també “Cucut” al costat de Fernando Trullols: “La sèrie és un viatge, una road movie. El rodatge també ha estat un viatge amb molta exigència personal on sempre hem tingut referències de grans cineastes, com Clint Eastwood, i pensàvem en un producte que es pogués veure en altres països, amb molta textura i dimensió, que la gent pogués descobrir tots els detalls. És un thriller rural ambiciós i amb una gran feina d’actors que, amb la seva feina, han estat capaços d’expressar més el que hi ha més enllà dels guions.”

També han estat presents els actors i actrius de la sèrie: Maria Morera, Biel Rossell, Marc Martínez, Isaac Alcayde, Jordi Figueras, David Bagés, Joan Amargós, Anna Sabaté, Alba Florejachs, Roser Batalla, Lluís Febrer i Marc Soler.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*