Inici Cinema La triomfadora dels Premis Gaudí, dijous a Igualada amb els seus protagonistes

La triomfadora dels Premis Gaudí, dijous a Igualada amb els seus protagonistes

COMPARTIR

Aquest dijous 17 de març, a les 20h (i en sessió única) el Cineclub ofereix «SIS DIES CORRENTS» de la directora Neus Ballús. Es tracta de la pel·lícula triomfadora d’aquests últims Premis Gaudí, on es va endur els premis a la millor pel·lícula, millor direcció, millor protagonista masculí, millor actor secundari i millor muntatge.

Les entrades es poden comprar en aquest enllaç: https://entrades.ateneucinema.cat/comprar/bIYjTIyoQO

La sessió comptarà amb la presència dels actors, autèntics lampistes que s’han convertit en actors a les ordres de Neus Ballús.

El Valero i el Pep són lampistes en una petita empresa dels afores de Barcelona. «Sis dies corrents» narra com és una setmana de les seves vides i les anècdotes que hi ha darrere de cada reparació. A l’equip s’hi suma el Moha, el potencial substitut del Pep per la seva imminent jubilació. Tot i l’entusiasme i l’esforç que posa en la seva feina, el seu company Valero no ho té massa clar. No creu que els clients acceptin que un treballador marroquí entri a les seves cases.

El llargmetratge de Neus Ballús explica com són sis dies laborals «corrents» a la vida d’aquests tres homes. El relat està construït per sis històries diferents que, sota una capa d’humor i quotidianitat, ens aporten valuoses reflexions al voltant dels prejudicis, el racisme i la inclusió.

Com ja hem pogut veure en altres obres de la directora, Neus Ballús torna a apostar per tres actors no professionals que, aquest cop, es representen a si mateixos. La preparació dels actors i les tasques de documentació sobre el món de la lampisteria i l’electricitat han tingut com a resultat una obra fresca, natural i plena de carisma.

A més dels cinc Premis Gaudí, «Sis dies corrents» va aconseguir l’Espiga de Plata i el Premi del Públic al Festival Seminci de Valladolid, el premi a Millor actor (ex aequo) per Valero Escolar i Mohamed Mellali i el Premi Europa del Festival de Locarno.

FER UN COMENTARI

*