Inici Poliesportiu Tres nedadors del Club Natació Igualada, al Campionat d’Espanya infantil

Tres nedadors del Club Natació Igualada, al Campionat d’Espanya infantil

Des del dijous 14 fins al diumenge 17 de març s’ha celebrat a Gijón els XXXIX Campionats d’Espanya Infantil d’hivern. Aquesta competició, organitzada pel Club Natación Santa Olaya, juntament amb la Real Federació Espanyola de Natació (RFEN) i el Consejo Superior de Deportes (CSD), ha reunit els 460 millors nadadors de categoria infantil de tot l’estat.

Per part del Club Natació Igualada hi van participar tres nadadors: la Carla Perianes, el Mikel Pérez i l’Aitor Bustos. Amb aquesta classificació s’assolia un dels principals objectius d’aquesta temporada, ja que les marques mínimes per participar-hi eren molt exigents.

El primer a debutar el dijous 14 va ser l’Aitor Bustos, en la prova del 400 m estils. Tot i preparar molt aquesta prova no va poder millorar la seva marca personal en piscina de 25 m (4:56.61), i al final va parar el cronòmetre amb un temps de 5:17.42.

El Mikel Pérez es va classificar en 5 proves per aquest campionat. Conscients de la dificultat d’entrar a les finals, ja que tant ell com els altres nadadors són encara infantils de primer any, el Mikel sortia amb els objectius de rebaixar les seves marques i millorar les seves posicions en el rànquing català i espanyol. Afortunadament va ser així en la majoria dels casos i els resultats obtinguts conviden a ser optimistes de cara als propers compromisos. Al final 26.25, 2:04.69 i 4:29.52 a les proves de 50 m, 200 m i 400 m lliures, 1:04.19 i 2:20.07 a les proves del 100 m i 200 m esquena. Amb aquestes marques ha aconseguit unes destacades 12a, 13a i 15a posició dins el rànquing espanyol de la seva edat, i que equivalen a dos 3a i una 4a posició dins del rànquing català.

Per acabar, el diumenge 17 la Carla Perianes va saltar a la prova que havia classificat: el 200 m estils. Després d’aconseguir la seva millor marca (2:30.21 en piscina de 25 m) tres setmanes abans per poder fer la mínima dels campionats, la piscina de 50 m va provocar que la nostra nadadora no pogués rebaixar aquest temps i, per tant, allunyar-la de les posicions que s’havia marcat com a objectiu. Al final 2:37.78 que obliga a seguir treballant per assolir els objectius en els propers campionats.