Inici Societat Tres detinguts per robatoris en obres de construcció a l’Anoia i arreu...

Tres detinguts per robatoris en obres de construcció a l’Anoia i arreu de Catalunya

COMPARTIR

Els Mossos van detenir el 13 de juny tres homes, de 42, 36 i 26 anys, per una quinzena de robatoris en obres de construcció arreu de Catalunya. La investigació es va iniciar al febrer, quan es va produir un robatori amb força en una construcció de Prats de Rei. Els autors van accedir al recinte de l’obra, van forçar el cadenat de les portes d’accés i un cop a dins van sostreure diversos tipus d’eines. Els mesos següents els investigadors van tenir coneixement de més fets delictius amb una metodologia semblant. Els fets es cometien a la nit i sempre robaven en obres de construcció i s’enduien tota mena d’eines i maquinària. Al llarg de la investigació, els mossos van concloure que es tractava d’un grup criminal especialitzat.

Aquest grup tenia una estructura simple, però molt clara. Un d’ells era el conductor habitual i la persona encarregada de localitzar zones d’obres amb maquinària pesant i de fàcil accés. Un cop localitzats els llocs, aquest donava ordres a la resta del grup per anar a robar. Amb un segon vehicle, tipus furgoneta, cometien els robatoris i tot seguit amagaven el material sostret en una zona boscosa propera. Al cap d’un o dos dies el recollien per portar-lo a una caseta que tenien llogada a l’interior d’un recinte. Posteriorment, venien les eines i la maquinària en punts de receptació, o bé, les enviaven a altres països.

Els investigadors van aconseguir vincular el grup criminal amb quinze robatoris i furts comesos entre el febrer i el juny a les localitats de Prats de Rei, Piera, Masquefa, Santa Margarida de Montbui, Albinyana, Santa Oliva, Castellbell i el Vilar, Sallent, Martorell i les Franqueses del Vallès.

El 31 de maig els mossos van aturar un camió que anava direcció França a la sortida 8 de l’AP-7, a l’altura de Riudellots de la Selva. A l’interior d’aquest hi havia la furgoneta que utilitzaven els autors, plena d’objectes sostrets. Es van intervenir més de 80 objectes com martells percussors, bombes d’aigua, piconadores, vibradors de formigó, talladores, serres, motors o generadors elèctrics valorats aproximadament en 500.000 euros.

Finalment, el 13 de juny van detenir a Piera els tres integrants del grup, els quals van passar el 15 de juny a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Igualada. Se’ls acusa de deu delictes de robatori amb força, quatre delictes de furt, un robatori en interior de vehicle i pertinença a grup criminal.

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. nacionalidad? porque cuando son de aqui siempre poneis de nacionalidad española, creo que no es racissmo ni nada parecido poner cuando son de otras nacionalidades y si no ahorraros poner la de aqui tambien

FER UN COMENTARI

*