Inici Societat Tres centres anoiencs participen als Premis RetoTech

Tres centres anoiencs participen als Premis RetoTech

COMPARTIR

La Fundación Endesa i el Departament d’Educació han fet públics els noms dels 50 centres educatius catalans seleccionats per participar als Premis Retotech. RetoTech és un projecte que facilita als centres la formació i el material necessari (kit de robòtica i impressora 3D) per dur a terme un repte tecnològic a l’aula. Enguany, la novetat és que s’ha estès la iniciativa a centres d’educació primària. Entre els centres partcipants hi ha tres de la comarca de l’Anoia: l’Institut Pere Vives Vich i el Badia i Margarit d’Igualada i l’Institut de Vallbona d’Anoia.

RetoTech és un projecte de caràcter educatiu que fomenta l’emprenedoria tecnològica. A través d’aquest programa, des de la Fundación Endesa, en col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i el suport de BQ Educació, es volen impulsar les vocacions en carreres de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (conegudes per les seves sigles angleses com a STEM). Per fer-ho RetoTech planteja un repte al personal docent i als estudiants dels centres educatius participants per tal que desenvolupin iniciatives tecnològiques innovadores encaminades a resoldre necessitats reals del seu entorn escolar o social. Així mateix, el professorat rep formació semipresencial així com seguiment i assistència durant tot el procés per part de l’equip de BQ Educación.

En la seva passada edició, van resultar guanyadors, a casa nostra, l’Institut Pla Marcell de Cardedeu i el Col·legi Santo Àngel de Gavà. El primer va ser mereixedor del Premi Professor pel projecte Ajudes tecnològiques per a alumnat amb sordesa. El Col·legi Santo Àngel, en canvi, va ser guardonat amb el Premi Empleat per la iniciativa La Vida en colors – Eye – Heard, adreçat a persones amb dificultats visuals. Enguany és previst entregar un total de nou premis en un festival que tindrà lloc a final de curs. Les bases completes, es poden consultar aquí.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*