Inici Societat El tren i l’Ecoparc dels Hostalets protagonitzen les inversions dels pressupostos de...

El tren i l’Ecoparc dels Hostalets protagonitzen les inversions dels pressupostos de la Generalitat pel 2020

COMPARTIR

El govern de la Generalitat preveu invertir directament a l’Anoia uns 16 milions d’euros aquest 2020, segons el projecte de pressupostos que el govern de Quim Torra preveu aprovar abans de convocar eleccions. Si bé és cert que la inversió puja respecte els 10 milions de l’any 2017 -el darrer amb pressupostos aprovats-, el gruix de la inversió se l’emporta el manteniment de la línia Llobregat Anoia de FGC i l’Ecoparc dels Hostalets i no contempla alguns dels projectes en infraestructures ja presentats pel mateix govern de la Generalitat, com les millores a les carreteres C-15 i B-224.

En les despeses de personal, l’àmbit  Penedès -al qual pertany bona part de l’Anoia- creixerà un 12% per sobre de la mitjana del país amb 1.955 efectius de la Generalitat a la demarcació, dels quals 1.403 en els àmbits de la salut. Els treballadors públics de la comarca de l’Anoia arriben als 3.055, 244 més que l’any 2017,

La major inversió a la comarca de l’Anoia són els 9.135.000 € previstos en «millores en les infraestructures ferroviàries de FGC a l’Anoia», seguits dels 5,4 milions d’euros previstos per a l’ECOPARC 4 dels Hostalets de Pierola.

El departament de Territori i Sostenibilitat contempla la inversió d’un milió d’euros en un col·lector a Vilanova del Camí i 4,5 milions d’euros en manteniment de carreteres al conjunt de les comarques del Penedès.

Finalment, en l’àmbit de la salut s’inverteixen 700.000 € a l’Hospital d’Igualada.

 

FER UN COMENTARI

*