Inici Destacats Els treballadors de Funosa convoquen una vaga indefinida

Els treballadors de Funosa convoquen una vaga indefinida

COMPARTIR

El comitè d’empresa de Fundiciones Odena S.A (Funosa) ha convocat una jornada de vaga el proper 15 de març amb la que la plantilla vol exigir a la direcció “un canvi de rumb en la política de no contractació que venim arrossegant des de fa anys”, segons han exposat a través d’un comunicat. A més de la primera jornada de dijous, els treballadors han convocat una vaga indefinida tots els dissabtes i diumenges.

Per al sindicat, l’estratègia de l’empresa “passa per una intenció clara en escurçar la plantilla a canvi d’introduir subcontractes i externalitzar les referencies a tallers precaris amb unes condicions francament pèssimes en la majoria dels casos”. Això, segons denuncien, comporta falta de personal i de mitjans als llocs de treball, falta d’inversió en l’extracció de la pols -sílice cristal·lina-, il·luminació deficient i manca de mesures per a reduir el soroll. Tot plegat, lamenten, representa una iniciativa “per reduir costos posant en risc la salut de la plantilla”.

Malgrat haver mantingut diverses reunions amb la direcció de Funosa, en les que van intervenir mediadors del Departament de Treball, CGT assegura que no va ser possible arribar a cap acord, si bé és cert que per iniciativa de la patronal es va posar sobre la taula el tractament dels ritmes, el desmantellament per seccions per mitjà del treball extern i l’externalització de les referencies. Tot i això, el sindicat lamenta que “no hi va haver cap aproximació ni tampoc cap intenció en fer-ho”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*