Inici Destacats Els treballadors de fora de la Conca d’Òdena afectats pel confinament, sense...

Els treballadors de fora de la Conca d’Òdena afectats pel confinament, sense solucions cinc mesos després

COMPARTIR
Controls als accessos d'Igualada. Estefania Escolà / ACN

El confinament perimetral de la Conca d’Òdena, iniciat el passat 13 de març i que es va estendre durant poc més de tres setmanes, ha deixat pendent de resoldre la situació laboral dels treballadors que vivien fora del perimetre i treballaven en algun dels municipis confinats. Si bé els treballadors de dins que treballaven a fora van acabar tenint opció a una baixa laboral, els de la situació inversa encara no tenen solució. El suport d’ERC al govern de Pedro Sánchez per la darrera pròrroga de l’estat d’alarma incloïa precisament la resolució d’aquesta situació.

La Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) es planteja denunciar, per la via penal, la situació en què es troben els treballadors de fora de la Conca d’Òdena que no van poder anar al seu lloc de feina durant el tancament perimetral i els quals no han pogut accedir a cap compensació econòmica. La patronal denuncia que, malgrat les “incomptables” gestions que han realitzat, cinc mesos després no han rebut “cap resposta per part de cap organisme dels governs català i espanyol”.

La UEA recorda que fa mesos que exigeixen solucions i que, fent front comú amb els sindicats CCOO i UGT, s’han adreçat a tots els ministeris del Govern espanyol i a les conselleries de la Generalitat. “Des de la UEA diem prou”, assenyala el president de la patronal, Joan Domènech, en un comunicat, tot afegint que estan “cansats de reclamar el mateix, setmana rere setmana, des de fa quatre mesos, sense que ningú es digni a donar-nos una solució al respecte”.

Davant “la inacció” de les autoritats responsables, la Unió Empresarial de l’Anoia ha anunciat que està estudiant presentar una demanda per la via judicial “en nom i en representació de les empreses afectades de la Conca d’Òdena”. “Un recurs al qual no ens agradaria arribar, però, davant la impotència generada, és l’única via de sortida de què disposem”, justifica Domènech.

 

FER UN COMENTARI

*