Inici Destacats El trasllat de Mercadona pressiona la política municipal de Vilanova del Camí

El trasllat de Mercadona pressiona la política municipal de Vilanova del Camí

COMPARTIR

El trasllat de la gran superfície que Mercadona té a Vilanova del Camí ha estat “una de les gotes” que ha fet decantar el grup municipal Vilanova 365 a donar suport al pla urbanístic PMUr3, que ha passat en diferents ocasions pel ple municipal sense que el govern hagi pogut aprovar-lo per la seva divisió en aquest tema.

El sector el promou l’empresa Bogaris i inclou habitatges, espais comercials i una gran zona verda. Vanesa González ha explicat aquest dijous que el seu recolzament no és “oportunisme polític” i que arriba després d’haver-se reunit amb l’empresa promotora per conèixer la informació del projecte, “davant de les dificultats per obtenir-la per part de l’Ajuntament”.

Segons ha explicat González, “l’empresa promotora té un contracte amb Mercadona per obrir un nou establiment” que estaria operatiu a finals de 2020 i que implicaria augmentar en 10 llocs de treball els 35 treballadors actuals de l’establiment. Ara bé, la cap de l’oposició remarca que “si no es tira endavant el pla, no tenim constància que es tanqui l’actual Mercadona”. La regidora afegeix que cal aprovar el projecte de forma imminent perquè la promotora els ha explicat que “hi ha moviments que s’han de fer ja”.

González ha assenyalat en una roda de premsa que “l’equip de govern, dividit i trencat, no ha estat mai capaç de consensuar i presentar una proposta seriosa i única respecte a aquest projecte, com ja vam fer constar en els plens anteriors”. Vilanova 365 denuncia que “des de l’oposició no hem tingut mai la informació completa, se’ns ha pressionat per votar a favor sense la informació sobre la taula i ens han arribat missatges contradictoris dels partits que formen l’equip de govern”.

Vanesa González lamenta que “les disputes i els enfrontaments entre VA, PSC, IPV i DECIDE han parat aquest projecte durant més d’un any” i acusa Cividanes i Palacios de no recolzar el projecte “per interessos merament partidistes”. González acusa l’alcaldessa, Noemí Trucharte, d’haver actuat “a esquenes dels seus socis de govern per treure rèdit polític i penjar-se medalles a nivell individual”.

Després de disposar de la informació del projecte, González ha anunciat que “Vilanova 365 ha decidit desbloquejar aquest projecte i tirar endavant la proposta de desenvolupament del sector tenint en compte que serà una oportunitat per a la dinamització econòmica del territori i per a la millora de l’entorn natural d’aquesta zona”.

Malgrat les reserves sobre el projecte mostrades per IPV-VV, González defensa que el pla “ha estat avalat per Urbanisme de la Generalitat i si certifica que és correcte, nosaltres no ens hi oposarem”.

La regidora considera que “els partits del govern han actuat de manera irresponsable i egoista, avantposant els seus interessos polítics als interessos i als beneficis del propi municipi. Han fet d’aquest projecte (entre d’altres) el cavall de batalla per destruir-se entre ells i per dinamitar un equip de govern sorgit d’una moció de censura injusta i injustificada”.

Les dificultats per aprovar aquest projecte urbanístic són, per a Vanesa González, una mostra de “la impossibilitat d’aquest govern de treballar en equip i treballar pel nostre poble. Una vegada més hem d’assumir la responsabilitat des de l’oposició per poder aprovar un projecte que pot beneficiar al municipi”. González ha avançat que ERC i PDeCAT veurien amb bons ulls recolzar el projecte.

Assemblees veïnals per explicar el projecte

L’anunci de Vilanova 365 arriba el dia després que l’alcaldessa Noemí Trucharte expliqués la seva intenció de convocar aquest mateix mes de febrer dues assemblees veïnals per explicar en detall el Projecte de Millora Urbana PMUr3.

L’alcaldessa de Vilanova assegura que “volem explicar el projecte a la ciutadania per tal que puguin conèixer de primera mà de què estem parlant i què significa per Vilanova del Camí que es pugui desenvolupar o no el sector. Crec que el projecte és de vital importància per al municipi, per a la creació d’ocupació i per a la dinamització comercial d’una zona que ara mateix ocupen camps de conreu” explica Trucharte.

L’àmbit d’actuació del sector comprèn els terrenys delimitats per la carretera C244, el límit del terme municipal d’Òdena, el carrer Verge de Montserrat i la prolongació del carrer Roger de Flor, a l’entrada del municipi. Es tracta d’un sector de sòl urbà no consolidable que conforma l’entrada principal al municipi i que delimita també amb el turó Puig d’Andela.

“El Pla de Millora Urbana, explica Noemí Trucharte, té com a objectiu proposar l’ordenació de les parcel·les i l’edificació del sector d’acord amb la normativa vigent i tenint en compte les expectatives del planejament urbanístic municipal i la situació actual de desenvolupament i implantació d’activitats al territori”.

L’actuació que es proposa, assegura Noemí Trucharte, “millorarà les condicions actuals de degradació de l’àmbit i l’entorn urbà on es troba i proporcionarà al sector nous serveis, connectivitat i espais verds…, que s’afegiran a la trama urbana”.

FER UN COMENTARI

*