Inici Destacats La transformació digital al sector tèxtil, eix de la propera edició de...

La transformació digital al sector tèxtil, eix de la propera edició de la fira BSTIM

COMPARTIR

Des de la primera revolució industrial que la indústria tèxtil no havia viscut una transformació tan gran com la revolució tecnològica que tot just ara comença a implementar-se. I si el sector tèxtil ja va ser un dels principals protagonistes de la revolució industrial amb el teler de llançadora i la primera màquina de filar multibobina que van disparar la productivitat, ara podria ser també exemplar en l’avanç cap a la indústria 4.0 que transformarà el disseny, la manufactura, les operacions, el servei del producte i els sistemes productius. El Clúster Català de la Moda (Modacc) calcula que amb la transformació digital els sistemes de producció seran un 30% més ràpids i un 25% més eficients, i portarà la personalització dels productes fins a alts nivells.

Aquest serà, precisament, el tema central de la propera edició de la fira tèxtil BSTIM, que tindrà lloc a Igualada els dies 6 i 7 de març de 2019 i comptarà amb diverses xerrades i la participació d’empreses especialitzades en la transformació digital com a nous expositors. La fira BSTIM, a més, s’ha obert a totes aquelles empreses que ofereixen solucions per a la producció tèxtil arreu de l’Estat i no només a fabricants de gènere de punt.

El període d’inscripcions per a expositors ja està en marxa i s’allargarà fins a cobrir la totalitat de les places disponibles per a expositors, que en la propera edició seran més de seixanta gràcies a l’ampliació de l’espai del recinte de l’Escorxador destinat a exposició. Precisament per poder acollir totes les empreses que volen exposar a BSTIM, l’organització de la Fira –Fira d’Igualada i l’Agrupació Tèxtil FAGEPI amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada- ha optat per adequar una nova ala del recinte modernista de manera que s’ampliarà l’espai per a expositors fins a arribar als 1.800m2.

La darrera edició de BSTIM, que va tenir lloc el passat mes de febrer de 2017, va reunir a Igualada una seixantena d’expositors i 1.400 visitants, una xifra similar a les dues edicions anteriors i que es preveu superar en aquesta nova edició que tindrà lloc el mes de març.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*