Inici Societat El tram anoienc de l’A-2 tindrà un nou radar de tram

El tram anoienc de l’A-2 tindrà un nou radar de tram

COMPARTIR

El Servei Català de Trànsit ha anunciat l’entrada en funcionament durant les properes setmanes d’un radar de tram a l’autovia A-2 entre Jorba i Argençola, a més d’un altre a l’AP-7 entre Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) i Mollet del Vallès (Vallès Oriental). Amb aquests nous radars de tram, en funcionaran 30 d’aquest tipus en el conjunt de la xarxa viària catalana.

Les dades mostres que en els trams on hi ha radars la sinistralitat va baixar un 59% el primer semestre del 2018. Set persones van perdre la vida en els trams amb radars; 17, l’any passat. En els trams de carretera on no hi ha radars, 48 persones van morir durant els sis primers mesos de l’any passat i 85 van perdre la vida en el primer semestre del 2018, un augment del 77%.

La mesura s’ha fet pública aquest dimecres, quan s’ha donat a conèixer que la sinistralitat viària s’ha disparat a Catalunya el primer semestre d’aquest any. 92 persones van morir a les carreteres catalanes en la primera meitat del 2018, un 42% més que durant el mateix període del 2017, quan van perdre la vida 65 persones. El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Juli Gendrau, ha qualificat aquesta situació d'”emergència viària”, i més tenint en compte que ens trobem a l’estiu, un període complicat en la mobilitat. Durant aquest primer semestre, l’increment de la sinistralitat mortal s’ha produït sobretot en dies festius, amb un augment del 90%: els accidents de trànsit van segar la vida de 21 persones el primer semestre del 2017; de 40, el 2018. Entre els factors concurrents, l’excés de velocitat ha incrementat un 11% respecte a l’any anterior. El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha fet una crida a la responsabilitat dels conductors i ha recordat que els accidents de trànsit es poden evitar.

Laura Fíguls / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*