Inici Cultura Els trabucaires d’Igualada celebren el seu desè aniversari

Els trabucaires d’Igualada celebren el seu desè aniversari

COMPARTIR

Els trabucaires d’Igualada celebren enguany el 10è aniversari. La seva primera aparició a la ciutat fou el 6 de juny de 2008, en la commemoració del 200 aniversari de les batalles del Bruc i una de les primeres actuacions va coincidir amb la Festa Major del 2008.

Enguany, doncs, es compleixen 10 anys de la creació de la colla i per això han preparat un seguit d’activitats. Així, durant la Festa Major es podrà visitar l’exposició ‘L’esclat sonor de la festa! – 10 anys dels trabucaires d’Igualada (2008-2018)’, que estarà ubicada al vestíbul de la Biblioteca Central d’Igualada. En l’exposició es fa un repàs de la trajectòria dels trabucaires, de la seva participació en les festes locals així com de les sortides realitzades arreu del país. A més, també es podran veure alguns objectes de la colla, com mascles de la tronada o bé la vara que es fa servir per encendre-la. L’exposició es podrà visitar fins el 20 de setembre.

Aquesta, però, no serà l’única novetat de la colla. Així, també en motiu d’aquest 10è aniversari, els trabucaires estrenaran camises noves durant aquesta Festa Major, que han estat confeccionades per un taller d’Igualada.

A més, enguany la tronada arribarà al seu punt culminant, amb 30 mascles. Els dos darrers anys, la tronada ha pogut anar creixent sobretot gràcies les aportacions de persones i entitats de la ciutat, amb la campanya d’apadrinament ‘Sense pólvora no hi ha festa!’. Des de la colla agraïm enormement aquestes aportacions que han fet possible la consolidació de la tronada.

Aquesta es realitzarà el dijous 23 d’agost (vigília de st. Bartomeu) a les 12 del migdia a la rambla st. Isidre i, com sempre, serà encesa per una persona vinculada al teixit associatiu de la ciutat. Es convida a tota la ciutadania a participar-hi, així com als diferents actes programats per la Festa Major.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*