Inici Destacats Els trabucaires d’Igualada busquen padrins per la tronada de Festa Major

Els trabucaires d’Igualada busquen padrins per la tronada de Festa Major

COMPARTIR
Els trabucaires busquen padrins per a la tronada. Foto: Marina Méndez

Un any més, la colla de trabucaires d’Igualada ‘Els Voladors’ inicia la campanya ‘Apadrina un tro’, per tal d’aconseguir padrins per la tronada de Festa Major. Amb l’objectiu de fer de la tronada una activitat cada cop més lluïda, es demana la participació i col·laboració de persones, entitats i establiments que viuen intensament la Festa Major.

Els trabucaires ofereixen la possibilitat d’apadrinar un tro, una caixa de trons o un mascle de la tronada, a canvi de diferents recompenses. Així, apadrinar un tro té un cost de 5 euros i a canvi els participants constaran en la llista de padrins de la tronada, a més de rebre un petit detall. També es pot apadrinar una caixa de trons, a un cost de 25 euros, i a canvi es rebrà una samarreta exclusiva de la tronada.

Finalment, també s’ofereix la possibilitat d’apadrinar un dels mascles de la tronada, a un cost de 50 euros i pensat especialment per a establiments i entitats de la ciutat que constaran com a patrocinadors en el cartell de la tronada i rebran un obsequi de la colla.

Es pot participar de la campanya contactant directament amb els membres de la colla, al cafè de l’Ateneu (c. st. Pau, 9), a les Cotxeres dels Moixiganguers (pl. de Catalunya, 1) i a Cal Rabell (c. sta. Caterina, 17). També es pot apadrinar per correu electrònic, escrivint a trabucairesigualada@gmail.com.

L’any passat, ja van ser més de 20 empreses/entitats i més de 100 padrins de trons que van participar-hi, i que van fer possible ampliar la tronada amb més mascles i petards, així com garantir-ne la seva viabilitat. L’objectiu d’enguany és arribar als 150 trons i als 25 mascles.

La tronada d’enguany es durà a terme el dimecres 23 d’agost, vigília de Sant Bartomeu, a les 12 del migdia a la Rambla st. Isidre d’Igualada. En pocs anys, la tronada igualadina s’ha convertit en un tret distintiu de la Festa Major de la ciutat, ja que és un element compartit amb molt poques ciutats catalanes degut al seu singular sistema de preparació i de detonació. És un acte de valor patrimonial de primer ordre, amb una espectacular i marcada personalitat. Cada any la tronada l’encén una persona que forma part activa de la vida associativa de la ciutat i/o de la Festa Major. La seva identitat es manté en el més estricte secret i es comunica a l’afortunat per carta uns dies abans de l’esdeveniment.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*