Inici Destacats La Tossa va celebrar la Festa de la Candelera i Sant Blai

La Tossa va celebrar la Festa de la Candelera i Sant Blai

COMPARTIR

Diumenge passat va tenir lloc a La Tossa de Montbui la tradicional celebració de la Candelera i Sant Blai, amb un ofici solemne dirigit per Mossèn Josep Maria Pujol a l’ermita preromànica ubicada a l’emblemàtic cim montbuienc. L’ofici solemne va incloure la tradicional benedicció de candeles i fruites de la terra, en una cerimònia que va ser cantada per la Coral de Santa Maria d’Igualada dirigida per Coni Torrents, amb l’acompanyament a l’orgue de Maite Torrents. S’iniciaren amb el cant “Salve Mare”, d’E. Torres. El salm fou a càrrec de Rafi Pérez. A l’ofertori s’oferí “Benaurada!” de J. Martínez Colàs; a la comunió “Benaurats”, popular francesa —amb solo de Josep Brugat— i “Tu Jesús”, de M. Cubeles; per acabar amb els “Goigs a la Mare de Déu de Gràcia”, de Joan Just, mentre es venerava la imatge de la Verge i es repartia una almosta d’avellanes.

Durant la matinal festiva, celebrada amb una meteorologia molt benèvola i amb temperatura primaveral, es va omplir d’assistents La Tossa (pràcticament es feia impossible aparcar amb vehicle dalt del cim). Aprofitant la jornada festiva de caire religiós, es va dur a terme també la inauguració de l’exposició “Una ullada a la il·lustració científica”, de la col·lecció de Mercè Cartañà, i que es podrà veure durant les properes setmanes a l’antic espai del refugi.

Va finalitzar la matinal festiva amb el sorteig d’una panera i un tortell, i amb el lliurament d’una almosta d’avellanes per a tots els assistents. La Festa de la Candelera i Sant Blai va ser organitzada per la Fundació La Tossa.


La Coral de Santa Maria en acabar la celebració. (Foto: Jaume Vila)

FER UN COMENTARI

*