Inici Societat La Torre fa realitat els projectes escollits pels veïns en els pressupostos...

La Torre fa realitat els projectes escollits pels veïns en els pressupostos participatius

COMPARTIR

La Torre de Claramunt estrenava aquests dies una zona d’ombra a la zona de jocs infantils del parc de Pinedes de l’Armengol i nous fanals al camí del Xaró cap al camp de futbol. Aquests són els dos projectes que els veïns i veïnes del poble van escollir en el primer procés de participació ciutadana que l’ajuntament de La Torre de Claramunt va convocar per a decidir els projectes que els seus ciutadans volien per al municipi.

Tot just ara fa un any, que l’Ajuntament va enviar a les llars un formulari per emplenar convidant als torredans i torredanes a participar en el projecte de participació ciutadana per proposar projectes amb un pressupost de 30.000 euros per repartir entre dos projectes escollits pel poble. Es van poder presentar les propostes, aquestes van passar a la fase de validació tècnica, i finalment es van fer les votacions. Així, els projectes guanyadors van ser la zona d’ombra del parc de Pinedes i els fanals al camí de Xaró, unes obres que ja s’han executat i de les quals el poble ja en pot gaudir.

Pel que fa a la zona d’ombra a la zona de jocs infantils del Parc de Pinedes de l’Armengol, l’umbracle que s’ha construït té unes dimensions de 40m2 construït amb 6 pilars de ferro i amb una coberta inclinada de placa amb imitació a una teula àrab. Sota l’umbracle s’han instal·lat dues taules de pícnic. Amb aquesta infraestructura s’ha aconseguit crear un espai d’esbarjo acollidor ideal per a refugiar-se del sol d’estiu i gaudir de l’oci en família.
El segon projecte ha consistit en la instal·lació d’un total de 116 balises solars col·locades a terra a una distància de tres metres cada una al camí del Xaró fins a arribar al camp de futbol. Amb aquesta intervenció, s’ha aconseguit millorar la seguretat tant pels vianants com per a ciclistes.

A banda de les millores per al poble que han suposat aquests dos projectes, tot el procés participatiu ha estat una experiència de consciència col·lectiva, ja que els veïns i veïnes han conegut els costos de les obres i han valorat i prioritzat necessitats.

FER UN COMENTARI

*