Inici Societat La Torre de Claramunt preveu tres noves inversions el 2017

La Torre de Claramunt preveu tres noves inversions el 2017

COMPARTIR

El ple de l’Ajuntament de la Torre de Claramunt va aprovar dimecres 29 de març una modificació del pressupost per a aquest 2017 per incorporar noves inversions: la instal·lació d’una caldera de biomassa a l’escola Torrescasana (Vilanova d’Espoia), l’obra d’arranjament d’un mur a les Pinedes de l’Armengol i la urbanització del carrer de les Eres.

L’equip de govern ha apostat fort per la instal·lació de la caldera de biomassa, una inversió de caràcter sostenible que es va aprovar l’any passat i que es vol executar aquest estiu.

El finançament d’aquestes inversions es farà mitjançant la concertació de préstecs, amb contribucions especials, i amb recursos propis de l’Ajuntament provinents del romanent de tresoreria que ha anat augmentant els últims anys; l’any 2010 era de prop de 200.000 euros i ara està situat vora els 700.000.

Menys despeses de manteniment

L’Ajuntament de la Torre de Claramunt ha optat els últims anys per realitzar inversions que suposin una disminució en les despeses de manteniment. Per això aquest exercici continuarà amb inversions en aquesta línia, com la renovació de la xarxa d’enllumenat públic mitjançant el sistema de leds o l’adequació d’espais, d’equipaments públics i vehicles per reduir-ne els costos de manteniment.

La prioritat del govern municipal durant aquests anys ha estat la reducció dels impostos municipals i una disminució i racionalització de la despesa de funcionament i manteniment dels serveis públics, amb la premissa de no disminuir els serveis prestats als ciutadans ni la seva qualitat i mantenir els ajuts en matèria social i les subvencions a les entitats del poble.

L’Ajuntament de la Torre de Claramunt es troba en una situació de bona salut econòmica, complint totes les ràtios fixades per l’estat i fent un esforç per reduir progressivament l’endeutament (amb una ràtio del 41,5% a desembre de 2016) i per complir els terminis legals de pagament a proveïdors.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*